Especials 31/03/2012

El fiscal va intentar ficar a la presó Willy Toledo i el jutge ho va trobar "desproporcionat i inadequat"

L'embolic de la detenció de l'actor durant la vaga del 29-M, desmentida primer i confirmada després, té ara dos protagonistes més: un magistrat i un fiscal en desacord entre ells

Ara
1 min

BarcelonaDetenció desmentida, detenció confirmada, llibertat sense fiança i interlocutòria que mostra fiscal i jutge alineats cada un en un bàndol. La interlocutòria del jutjat d'instrucció número 4 de Madrid que ordena la posada en llibertat de Willy Toledo afegeix més pebre a la història de la detenció de l'actor arran de la seva participació en un piquet que dijous, dia de la vaga general, s'hauria enfrontat a l'amo d'un bar de Lavapiés per fer-lo tancar.

El propietari de l'establiment els va denunciar per destrosses i coaccions i la policia va detenir Toledo i altres companys. Després de declarar davant la policia i davant del jutge, Toledo va quedar en llibertat aquest divendres a la tarda.

Aquest dissabte, el periodista Ignacio Escolar ha fet pública la interlocutòria del jutge, que reflecteix els intents del fiscal de fer empresonar l'actor preventivament. El magistrat considera "desproporcionada i inadequada" la petició de la fiscalia, i també toca el crostó a la policia per no haver ni tan sols pres declaració als treballadors suposadament coaccionats per obligar-los a fer vaga. El jutge remarca que només es va prendre declaració a l'amo del bar quan va denunciar els fets.

La interlocutòria, breu i contundent, recrimina al fiscal que vulgui justificar l'empresonament amb arguments "de prevenció general que no es poden aplicar a la presó provisional".

stats