Publicitat
Publicitat

Desastre al Japó

Últim recompte de les autoritats japoneses

La xifra oficial de morts pel terratrèmol s'acosta als 3.700

Es tem que el nombre total de víctimes superi les 10.000, perquè 7.800 persones continuen desaparegudes

Ja fa dies que s'apunta que la xifra final de víctimes mortals pel terratrèmol i el posterior tsunami que va afectar el Japó divendres al matí superarà les 10.000, però el recompte oficial avança lentament, i fins ara les autoritats japoneses només han confirmat oficialment la mort de 3.676 persones. Tot i així, la xifra de desapareguts continua sent molt elevada –7.843, segons les últimes dades oficials– i tot fa pensar que, finalment, caldrà donar per morts la majoria –o fins i tot la totalitat– dels desapareguts, fet que faria créixer el nombre de morts per sobre dels 11.000. La majoria de les víctimes corresponen a les prefectures del nord del país, Miyagi, Iwate i Fukushima. D'altra banda, prop de 530.000 persones continuen refugiades als més de 2.600 refugis arreu del país.

Mentrestant, la televisió pública japonesa, NHK, continua oferint dades sobre l'afectació que el sisme ha tingut sobre la població. 440.000 persones, segons aquesta font, han estat evacuades des de divendres, i n'hi ha centenars que esperen ajuda en zones aïllades sense accés a aigua ni menjar. A això cal afegir-hi les 850.000 llars de la zona nord del Japó que continuen sense electricitat –enmig de temperatures que freguen els zero graus– i el més d'un milió i mig que no disposen d'aigua corrent.

Pel que fa al nombre d'edificis afectats pel terratrèmol, les últimes dades parlen de 76.000, dels quals com a mínim 6.300 estan completament arrasats.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT