DESASTRE AL JAPÓ
Especials 17/03/2011

El govern japonès alerta que avui Tòquio podria quedar-se a les fosques

El servei de trens es retalla per estalviar energia. L'executiu no ampliarà l'àrea d'evacuació però alguns ciutadans fugen cap al sud del país

Redacció
1 min

Barcelonal ministre d'Indústria japonès, Banri Kaieda, ha demanat a les operadores de trens que retallin el servei per estalviar energia. Dues operadores d'electricitat ja apliquen talls de llum d'entre tres i sis hores en part del territori des de fa quatre dies.

Al voltant de 10 milions de llars es veuran afectats avui pels plans de retallades de subministrament, segons l'agència local Kyodo. L'àrea metropolitana de Tòquio està habitada per més de 30 milions de persones, que utilitzen els trens de rodalies per arribar als seus centres de treball tot i que, des de la crisi creada pel sisme, moltes persones han optat per treballar des de casa.

L'augment del consum d'electricitat a causa de la forta caiguda de les temperatures ha complicat encara més la situació. Aquesta nit, els termòmetres baixaran a Tòquio fins a gairebé els 0 graus, com ja va passar ahir.

L'executiu també ha

stats