Crisi Nuclear

El govern japonès en "alerta màxima" per la situació a la central de Fukushima

L'executiu anuncia que es planteja nacionalitzar temporalment Tepco, l'empresa que gestiona la planta. Els EUA, Corea, la Xina i Vietnam detecten partícules radioactives a l'aire i l'aigua

El primer ministre japonès, Naoto Kan, ha dit que el seu govern està en un estat d'alerta màxima per la situació a planta nuclear de Fukushima. Ahir es va saber que s'havia detectat plutoni al terra de la instal·lació i que s'havia filtrat aigua altament radioactiva de l'edifici d'un reactor. Les autoritats diuen que la prioritat segueix sent la injecció d'aigua per refredar les barres de combustible.

Kan ha afirmat al Parlament que la situació a la planta afectada pel sisme "segueix sent imprevisible" i que estava estudiant la conveniència d'estendre la zona d'evacuació del voltant de la planta. Mentrestant, el ministre d'Estratègia Nacional, Koichiro Gemba, ha afirmat que el govern podria considerar la nacionalització temporal de Tepco , l'empresa que gestiona la planta.

Els treballadors estan lluitant per restaurar l'energia i reiniciar els sistemes de refrigeració de la central nuclear afectada pel terratrèmol i el tsunami, que van provocar 10.901 morts i més de 17.000 desapareguts, segons l'últim balanç oficial.

D'altra banda, autoritats de la Xina, Corea del Sud, Vietnam i els Estats Units han afirmat que han trobat a restes de material radioactiu a l'aire, en aigua de pluja i a la costa, relacionades amb l'accident nuclear de Fukushima i que no constitueixen un perill per a la salut. S'ha prohibit l'exportació d'aliments del Japó i s'han establert controls sobre l'aigua i el menjar.Més continguts de

El + vist

El + comentat