CATÀSTROFE AL JAPÓ
Especials 25/03/2011

El govern japonès diu que la situació a Fukushima continua sent "molt precària"

El primer ministre, Naoto Kan, adverteix que l'evolució de la situació a la central nuclear és "imprevisible"

Acn
1 min

TòquioEl primer ministre japonès, Naoto Kan, ha assegurat aquest divendres que, tot i que no ha empitjorat, la situació a la planta nuclear de Fukushima continua sent ''molt precària'' i que la seva evolució és ''imprevisible''.

Kan ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa, dues setmanes després del terratrèmol i posterior tsunami que, segons les últimes informacions, ja han deixat més de 10.000 morts i 17.000 desapareguts a l'illa.

El primer ministre nipó també ha dit que els bombers treballen a contrarellotge per evitar que la planta es deteriori més. La compareixença de Kan té lloc el mateix dia que el govern ha ampliat de 20 a 30 quilòmetres el radi d'evacuació a l'entorn de la planta. Fonts oficials del Japó també han informat aquest divendres que els treballadors que han patit cremades mentre intentaven refredar un dels reactors nuclears danyats a Fukushima han estat exposats a radiacions 10.000 vegades superiors a les habituals.

Per la seva banda, la Xina ha assegurat que dos viatgers japonesos que han arribat al país presentaven nivells de radiació que ''excedien seriosament els límits''.

stats