CAP A LA FI D'ETA
Especials 21/10/2011

Blanco: "A partir d'ara només hi haurà política, no violència"

Així ha valorat el ministre de Foment i portaveu del govern l'anunci que ETA deixa definitivament la violència

Ara
1 min

Barcelona"A partir d'ara només hi haurà política, no violència". Així ha valorat el ministre de Foment i portaveu del govern espanyol, José Blanco, el comunicat d'ETA en què l'organització armada deixa la violència. També ha assegurat que la d'ahir "és la notícia més esperada de la democràcia".

Blanco ha elogiat la tasca de les forces policials de l'Estat i ha considerat que es tracta d'una victòria "de la democràcia i de la valentia".

Ja en el torn de preguntes, el portaveu del govern espanyol ha dit que no és hora de parlar sobre un hipotètic apropament de presos d'ETA i ha assegurat que els passos en aquest sentit s'han de fer amb la unitat de tots els partits. "S'ha de seguir treballant per la unitat dels demòcrates", ha afirmat Blanco.

Interpel·lat sobre la viabilitat actual del Pacte Antiterrorista i sobre una hipotètica impugnació de les llistes d'Amaiur, coalició abertzale per a les properes eleccions espanyoles, el ministre de Foment no s'ha volgut pronunciar més enllà de les valoracions que ja va fer ahir el president del govern de l'Estat, José Luis Rodríguez Zapatero.

stats