CAIXABANK INFORMA
Especials 27/01/2021

La jubilació i l’estalvi també tenen espai a Internet

Segons un estudi impulsat per VidaCaixa, a Espanya, els 50 temes més buscats sobre jubilació i estalvi van aconseguir una mitjana de més de 264.000 consultes mensuals

4 min
Arribar a la vellesa amb llibertat i tranquil·litat és un desig que tenim tots

Les dades ens demostren que la jubilació i l’estalvi també ocupen una posició destacada a la xarxa, amb una mitjana de més de 264.000 cerques mensuals entre els 50 temes més investigats. Ningú no pot negar que el que teclegem a la pantalla és, d’alguna manera, una finestra al futur connectada amb un desig que ens envaeix a tots: arribar a la vellesa amb una llibertat i tranquil·litat absolutes per gaudir, en majúscules, de la vida.

Les nostres inquietuds representen l’anhel de veure com creixen els nostres nets, de fer anys envoltats dels éssers estimats, de comprar uns bitllets d’avió i embarcar-nos en un viatge pel món sense data de tornada o d’apuntar-nos a un curs d’introducció a la cuina de fusió peruana-japonesa, entre molts altres plans. Tot val i només nosaltres decidim.

Què ens diuen les dades

Per als més curiosos, sapigueu que la primera posició del rànquing en els cercadors d’Internet l’ocupa el dubte sobre el càlcul de la pensió:

1. Com calcular la pensió de jubilació? Més de 31.000 cerques mensuals a la xarxa.

2. Quina és l’edat de jubilació? Més de 23.000 cerques.

3. Quina és la jubilació anticipada segons l’edat? Més de 20.000 cerques.

4. Quants anys cal cotitzar per a la jubilació? Més de 18.000 cerques.

5. Com estalviar diners? Més de 14.000 cerques.

6. Com rescatar un pla de pensions? Més de 13.000 cerques.

7. Quina és la pensió màxima de jubilació? Més de 10.000 cerques.

8. Com estalviar energia? Més de 9.000 cerques.

9. Com sol·licitar la pensió de jubilació? Més de 8.000 cerques.

10. Quines són les deduccions i tributació dels plans de pensions? Més de 8.000 cerques.

Viatjant al futur

Les dades ens demostren que tot allò relacionat amb la jubilació i l’estalvi és prioritari per poder gaudir d’una vellesa plena. Perquè els 67 anys són els nous 47 i tots volem disposar d’eines per planificar i arribar a l’edat de jubilació en un estat financer òptim. I si en les últimes dècades hem aconseguit que els 67 siguin els nous 47, sabem com serà la gent gran, o la vida mateixa, en el futur?

Per respondre, el primer que hem de tenir clar és que el món haurà canviat des de tots els angles: l’esperança de vida i l’envelliment, la feina, la sostenibilitat, i fins i tot la relació entre l’home i la tecnologia: el transhumanisme.

Per ajudar a entendre el futur des de diferents perspectives, al podcast de VidaCaixa Viatjant al Futur entrevistem experts de primer nivell de diverses disciplines. Ens expliquen què hem d’esperar en vista dels avenços brutals que es produiran durant aquest segle i que afectaran, de ple, el món com el coneixem actualment.

Al primer capítol del podcast, que ja està disponible a Spotify, Google Podcasts, Ivoox i Apple Podcasts, el filòsof Daniel Innerarity, el periodista Iñaki Gabilondo i la doctora en Bioquímica i Biologia Molecular María Blasco reflexionen de la mà de Pablo Foncillas sobre el futur com a concepte. “La manera com hauríem d’encarar el futur, d’entrada, és introduint-lo com una variable en els nostres càlculs, perquè el futur està cada cop més present a la vida quotidiana”, diu Innerarity.

En què pensem quan pensem en jubilació

Darrere de les 50 preguntes més buscades pels espanyols sobre jubilació i estalvi a Internet hi ha un projecte de vida al qual volem donar resposta. Per això, la iniciativa de VidaCaixa ens introdueix en una experiència interactiva única per conèixer amb més profunditat les preocupacions més recurrents dels espanyols sobre la jubilació, l’estalvi i els plans de pensions i, al mateix temps, ens oferirà la resposta adequada.

El viatge interactiu comença amb un salt des del trampolí i una immersió en un mar de conceptes que ens permetran saber més i millor com afrontar aquesta etapa de la vida. En el terreny de l’estalvi, per exemple, aprendrem què és un Pla Individual d’Estalvi Sistèmic (PIES) i que el seu punt fort rau en la possibilitat d’estalviar en diverses carteres i, per tant, de combinar actius en funció de les característiques de risc i les necessitats d’inversió.

Pel que fa als plans de pensions, si busquem complementar la pensió pública i creiem que les aportacions podrien afectar la nostra economia familiar del dia a dia, el viatge ens ajudarà a entendre que poden ser periòdiques o extraordinàries, les podrem fer sense fixar dates i tenir més llibertat d’elecció.

Finalment, pel que fa a la jubilació, podrem saber que la quantitat de la pensió s’establirà a partir d’un càlcul que té en compte la quantitat aportada a la Seguretat Social i el nombre d’anys cotitzats durant la vida laboral.

Estalvi amb bonificacions

L’entitat compta durant tot l’any amb una campanya, que estarà activa fins al 31 de desembre de 2020, per donar suport a tots aquells que estalvien per a la jubilació. La campanya permet arribar a un 4 % de bonificació màxima per traspassar i aportar al pla de pensions.

Si el client té 60 anys o més, obté directament el 4 % de bonificació senzillament amb el traspàs del seu pla. Els clients menors de 60 anys obtenen un 1 % de bonificació per portar el seu pla de pensions. A més, aquells que contractin una aportació periòdica mensual de com a mínim 100 € o facin una aportació única mínima de 3000 €, obtenen un 2 % addicional sobre l’import del traspàs. La bonificació es veurà augmentada en un 1 % si l’import traspassat és de 30 000 € o més.

Totes les noves aportacions i traspassos es poden fer en una oficina CaixaBank o mitjançant CaixaBankNow, la plataforma de gestió personal en línia de l’entitat.

A més, per als clients que facin noves aportacions úniques, periòdiques o traspassos d’un mínim de 300 € a través de CaixaBank Now, s’aconsegueix una participació en el sorteig de 75 iPhone 11 de 256 GB.

stats