Publicitat
Publicitat

El règim sirià justifica la seva ofensiva militar i causa prop de 50 morts

La Lliga Àrab demana que les autoritats sirianes aturin les seves ofensives

El president sirià, Baixar al-Assad, ha justificat la cruenta ofensiva militar llançada per fer callar les veus dissidents el mateix dia en què les tropes han entrat a les ciutats de Deir el Zur i Haul causant prop de cinquanta morts. Al-Assad ha assegurat que és un "deure de l'Estat" protegir la seguretat dels seus ciutadans i actuar contra els "delinqüents que violen la llei, tallen carreteres, tanquen ciutats i terroritzen les famílies".

Mentre les autoritats acusen delinqüents i terroristes de la violència que assola el país, els grups opositors denuncien que l'Exèrcit ha entrat a Deir al Zur (nord-est) i Haul (província d'Homs, al centre) i ha bomardejat diverses zones amb tancs i artilleria pesada. Un portaveu del grup opositor Comitès de Coordinació Local, Mohammad al Abdul·là ha explicat que almenys 38 persones han mort a Deir el Zur, on les autoritats han obligat a tancar els hospitals privats, mentre que un de públic ha estat envoltat per les tropes.

Aquesta ciutat "viu una catàstrofe", segons Al Abdul·là, que ha indicat que l'electricitat, l'aigua i les telecomunicacions estan tallades. A més, s'han registrat enfrontaments entre militars dissidents de l'Exèrcit i fidels al règim d'al-Assad, hi ha campanyes de detencions i molts franctiradors als terrats. No obstant això, una font militar no identificada esmentada per l'agència oficial SANA, ha assegurat que les informacions difoses sobre l'atac i el bombardeig d'aquesta ciutat són "totalment falses". Un altre grup opositor calcula una quinzena de morts a Haul, entre ells quatre dones i un nen.

L'augment de la repressió des de l'inici del mes sagrat musulmà ha forçat els actors de la comunitat internacional a trencar el seu silenci i condemnar fermament l'actuació del règim sirià. Si el 3 d'agost va ser el Consell de Seguretat de l'ONU i ahir les monarquies del Golf Pèrsic que van emetre la seva condemna, avui la Lliga Àrab ha demanat a les autoritats sirianes "la detenció immediata de tots els actes de violència i de les ofensives militars per evitar el vessament de sang de civils ".


Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT