LÍBIA
Especials 06/04/2011

Els rebels recuperen terreny a prop del port de Brega

Les forces sublevades confirmen l'estratègia de les tropes de Gaddafi apuntada per l'OTAN de refugiar-se en zones habitades per protegir-se dels bombardejos aliats

Agències
1 min
Un rebel camina per sobre d'un canó d'un tanc, a la carretera entre Brega i Ajdabia.

BengasiLes forces rebels han aconseguit recuperar el terreny perdut ahir al voltant del port petrolier de Brega, a l'est, després de la retirada de 40 quilòmetres pels atacs de l'exèrcit del dictador libi Muammar al-Gaddafi. Tot i això, no s'ha pogut confirmar si els sublevats han pogut aproximar-se a aquesta població, que té una extensió d'uns 25 quilòmetres.

Un milicià ha informat a l'agència Reuters que hi ha hagut combats amb morters i bateries de míssils a la zona. I un altre rebel ha assegurat que les forces de Gaddafi s'han concentrat en una àrea residencial per protegir-se dels atacs de la coalició internacional. Un fet que confirma les informacions de l'OTAN sobre les noves estratègies de l'exèrcit del dictador, per refugiar-se dels bombardejos aliats.

D'altra banda, els rebels han fet un pas decisiu per començar a exportar petroli procedent de les zones que controlen. Un petrolier ha sortit del port de Tobruq amb el primer carregament de cru, segons han informat fonts dels insurgents a l'agència EFE. El vaixell va arribar ahir a aquest punt. L'exportació de petroli servirà per finançar la revolta contra el règim de Gaddafi, han indicat aquestes mateixes fonts.

stats