Guerra a Líbia
Especials 10/04/2011

Una ofensiva d'atacs aeris de l'OTAN obliga les tropes de Gaddafi a retrocedir

És el segon dia de combats als voltants d'Ajdabia després que ahir els lleials al líder libi penetressin a dins de la ciutat

Agències
1 min

AjdabiaL'aviació de l'OTAN ha destruït 11 tancs de les tropes lleials al líder libi, Muammar Al-Gaddafi, als afores de la ciutat d'Ajdabia. L'ofensiva de les forces internacionals arriba l'endemà que les tropes gaddafistes avancessin en aquesta ciutat, que es considera pràcticament la porta d'entrada al bastió rebel de Bengasi, a 150 quilòmetres. L'Aliança també ha assegurat haver destruït 14 tancs més a la ciutat de Misurata. Testimonis citats per l'agència de notícies France Presse asseguren que la situació a Ajdabia és "desesperada" pels atacs dels dos bàndols.

Els rebels han rebut l'ofensiva de l'OTAN agraïts, segons l'agència de notícies Reuters, ja que veuen que només l'OTAN pot aturar les tropes gaddafistes i els seus equipaments. I més després dels darrers dies, en què els rebels no han dubtat en qualificar la intervenció militar d'"ineficaç".

Mentrestant, Gaddafi s'ha reunit a Trípoli amb una delegació de la Unió Africana (UA), encapçalada pel president de Sudàfrica, Jacob Zuma, que vol intentar mediar en el conflicte libi i aconseguir una sortida negociada. La trobada s'ha fet a la residència de Gaddafi i no n'ha sortit cap comunicat. La delegació de la UA té previst reunir-se també a Bengasi amb el Consell Nacional de Transició.

stats