Especials 19/09/2021

Lloguer per temporada: la millor fórmula per obtenir el màxim rendiment del patrimoni immobiliari

4 min
El lloguer per temporada d’habitatges amb valor afegit ofereix noves possibilitats als propietaris.

Els propietaris d'habitatges de mig i alt estànding, així com empreses del sector immobiliari dedicades al lloguer, veuen en el lloguer per temporada i amb valor afegit en les propietats una forma segura i còmoda per treure el màxim partit dels actius immobiliaris. Es tracta, al cap i a la fi, de buscar un tipus de llogater temporal que destaca per la seva exigència, però també per la seva solvència i garantia.

A això es dedica Rightplace, una empresa immobiliària implantada a Barcelona i Madrid i amb més de quinze anys d'experiència que ofereix una cartera d'habitatges llestos per entrar a viure-hi, així com una extensa gamma de serveis innovadors per a aquells que busquen una manera pràctica, àgil i garantida d'obtenir el màxim rendiment dels seus actius immobiliaris.

El potencial de ciutats com Barcelona per al lloguer temporal és molt alt quan es disposa d’actius immobiliaris de qualitat.

Mobilitat, continuïtat, flexibilitat

Perquè tal com explica Irina Costea, Responsable de Màrqueting de Rightplace, "actualment hi ha una gran demanda d'actius que permetin a les persones mobilitat, continuïtat i flexibilitat. En l'àmbit de l'habitatge, això es tradueix en una creixent demanda en el segment del mig termini. Es tracta, en definitiva, del Housing as a Service".

Avui, són diferents els perfils que busquen aquest tipus de servei: estudiants en diferents moments del seu procés de formació, des dels undergraduates fins els post-docs; expatriats laborals, és a dir directius que s'estableixen puntualment fora de casa per a projectes multinacionals; nòmades digitals, ja sigui professionals liberals amb disponibilitat de viure on vulguin; recentment separats o divorciats; o fins i tot pacients amb tractaments mèdics de llarga durada. "Disposar d’allotjament de qualitat per a aquests segments –afegeix Irina Costea–, permet diferents oportunitats d'afegir valor, tant a l'inquilí com al propietari".

Els perfils dels llogaters temporals són diversos. Són exigents, però també ofereixen garantia i solvència.

A més, en una ciutat com Barcelona, on tant els negocis com l'atractiu de la pròpia ciutat i el seu clima aporten un flux constant de persones que necessiten habitatges de manera temporal, tenir actius immobiliaris és disposar d'una font d'ingressos amb un potencial que cal saber aprofitar.

Confiança, eficàcia, transparència i fiabilitat

Aquestes són les claus de qualsevol empresa que vulgui oferir aquest tipus de servei immobiliari: confiança, eficàcia, transparència i fiabilitat. En aquest sentit, Carlos Sánchez, Managing Director de Rightplace, ens apunta que "nosaltres oferim un acompanyament complet i personalitzat, tant en el procés de lloguer com en els de compra i venda. Tant inquilins com propietaris valoren el compromís real per part nostra a l’hora d'entendre i resoldre les seves necessitats. Som un creador de valor capaç d’unir dos perfils exigents. Fer que totes les peces encaixin és un valor diferencial per a tots dos perfils i això, a nosaltres, ens posiciona com un agent de qualitat. Treballem perquè els nostres clients se sentin plenament acompanyats i assessorats durant tot el procés de lloguer, compra o venda d'una propietat".

El 'Housing as a Service' es consolida com una de les millors formes de treure el màxim rendiment al patrimoni immobiliari de qualitat.

A punt per entrar-hi

Per als propietaris, a més de recolzar-se en una bona empresa gestora de confiança, és important que l'habitatge tingui un cert valor afegit, ja sigui per la seva ubicació com per les seves característiques pel que fa a la qualitat constructiva, acabats o funcionalitat.

També és important, precisament pel tipus de llogater temporal que es busca, que l'habitatge estigui perfectament moblat i equipat, de manera que s’hi pugui entrar a viure al moment. És a dir que, encara que sigui per un temps determinat (en general, la majoria dels lloguers van dels 6 als 7 mesos), els inquilins se sentin com a casa.

És per aquesta raó, i sempre amb l'objectiu d'oferir les màximes facilitats als seus clients propietaris, que Rightplace ofereix també serveis d'interiorisme i reformes. "Aquesta és una opció fantàstica –explica Ezequiel Salzberg, CEO de la companyia–, perquè així aconseguim que l'apartament tingui les funcionalitats que sabem que els arrendataris més demanden i valoren i, d'altra banda, aportem la nostra capacitat de compra al propietari".

Cada cop més, les empreses immobiliàries busquen habitatges amb valor afegit enfocats al lloguer per temporada a mig termini.

Serveis especialitzats i personalitzats

També és important que l'assessorament sigui personalitzat, ja que cada propietari i cada llogater té les seves pròpies necessitats. Per sumar-se als avantatges del lloguer per temporada, la millor tria és comptar amb els serveis especialitzats i personalitzats de Rightplace.

Perquè, com conclouen des de l'empresa, "al capdavall, cada propietari té les seves necessitats i les seves inquietuds. De vegades, la major rendibilitat és dormir tranquil, deixant el teu patrimoni en mans d'algú que ha entès la importància que té per a tu i el que n’esperes".

stats