Tenis
Especials 04/08/2012

Serena Williams apallissa Maria Xarapova a la final de tenis (6-0 i 6-1)

La nord-americana es penja la medalla d'or en un partit que ha durat poc més d'una hora i que ha dominat des del començament. La petita de les Williams ha tancat el matx amb un 'ace', el desè del partit

Serena Williams durant la final contra Maria Sharapova

BarcelonaSerena Williams és la nova campiona olímpica de tenis femení. La número 4 del món, que ja tenia dos ors de les seves participacions en el torneig de dobles de Sydney 2000 i Pequín 2008, s'ha desfet de la russa Maria Xarapova en dos sets: 6-0 i 6-1. En poc més d'una hora de partit, Williams ha fet desesperar la número 3 del rànquing WTA, que en cap moment s'ha trobat còmoda sobre la gespa de Wimbledon. Williams, que ha tancat el partit amb un 'ace', ha celebrat el seu triomf amb un ball molt alegre, rient amb complicitat amb la seva germana, que l'animava des de la grada.

Xarapova ha aconseguit sumar el primer joc del partit en el desè joc, el quart del segon set, després de 48 minuts de partit. Ha sigut a partir d'aquest moment (3-1) quan la russa ha començat a encadenar cops guanyadors, tallant la ratxa dominant de la petita de les germanes Williams. La seva reacció, però, ha arribat tard i no li ha permès aixecar el marcador, especialment després de desaprofitar dues pilotes de trencament en el cinquè joc del segon set. Amb 4-1, Williams ha tornat a imposar-se a base de cops guanyadors (24, per 6 de la seva rival) i ha trencat tota opció de remuntada amb un 'break' de seguida. Williams ha tancat el seu triomf amb un 'ace'.

L'or de Serena Williams li permet igualar el palmarès de la seva germana Venus, que ja s'havia penjat aquesta medalla als Jocs de Sydney 2000. El triomf de la nord-americana la converteix en la nova campiona olímpica, que desbanca la russa Elena Dementieva, guanyadora a Pequín 2008.