TRANSICIÓ A EGIPTE
Especials 22/06/2012

L'últim primer ministre de Mubàrak serà el nou president d'Egipte, segons el diari 'Al-Ahram'

Fonts del govern i diplomàtiques asseguren al mitjà egipci que Ahmed Xafik hauria guanyat les eleccions amb un 50,7 per cent dels vots. El nou president seria investit diumenge, segons les mateixes fonts

Ara
1 min
El vot de la por al canvi a Egipte

BarcelonaEl candidat pro-Mubàrak hauria guanyat les eleccions presidencials a Egipte. Segons informen diferents fonts governamentals, i ho confirmen diplomàtics occidentals al Caire, citats pel diari egipci Al-Ahram, Ahmed Xafik hauria guanyat els comicis amb un 50,7% dels vots. El nou president seria investit diumenge, segons aclareixen les mateixes fonts, que confirmen que han sentit parlar d'aquests resultats durant els últims tres dies.

De totes maneres, fonts de la Comissió Electoral –l'òrgan que supervisa els resultats dels comicis a Egipte– no confirmen aquests resultats al mitjà egipci. No està clar si la filtració d'aquestes fonts no és altra que una estratègia electoral enmig de la tensió popular que han generat els comicis. Tant Xafik com el candidat dels Germans Musulmans, l'islamista Mohammed al-Mursi, s'han autoproclamat victoriosos dels comicis celebrats dissabte i diumenge passat, 16 i 17 de juny, respectivament. La junta militar ha criticat aquest divendres l'actitud dels dos candidats.

En un primer moment, la Comissió Electoral va assegurar que els resultats oficials se sabrien dijous, però després va ajornar-los per al cap de setmana al·legant que necessitava més temps per estudiar les denúncies dels candidats.

stats