Adéu a les claus? La tecnologia que obre portes

Els telèfons intel·ligents permeten obrir i tancar habitacions de tot tipus amb només moure un dit

 

Cansat de perdre les claus? La tecnologia té la solució. Gràcies als telèfons intel·ligents podrem obrir i tancar tot tipus de portes amb només moure un dit, tal com explica Jaime Novoa en aquest article publicat a la web de Mobile World Capital.

A Espanya hi ha diverses empreses treballant en això: Salto Systems, per exemple, ha desenvolupat JustIN, una aplicació que permet obrir i tancar portes des del telèfon mòbil de cada client.

Així ocorre per exemple a l’hotel Astoria 7 de Sant Sebastià, de manera que des de recepció poden ‘enviar les claus’ als hostes perquè se les descarreguin al seu telèfon intel·ligent.

La tecnologia de Justin, basada en Bluetooth LI, es pot adaptar als panys ja existents, de manera que la inversió necessària es redueix. L’aplicació fins i tot permet accelerar el procés de ‘check-in’ i per tant estalviar temps als treballadors de l’hotel.

En altres ocasions cal instal·lar algun tipus de dispositiu al pany. Per això hi ha productes com August, un pany intel·ligent que es pot controlar des del telèfon mòbil.

La seva aplicació permet administrar claus permanents per a tots els membres de la família, o temporals per a visitants i servei domèstic, per exemple.