Societat 19/03/2015

Toymail, la nova manera de comunicar-se amb els més petits

L'aplicació referma el vincle amb els pares d'una forma fàcil i divertida i sense la necessitat de tenir ni telèfons ni tauletes

Ara
2 min

BarcelonaLa comunicació entre pares i fills és essencial, i ara, amb els telèfons mòbils, és fins i tot més fàcil, ja que molts joves tenen un dispositiu portàtil. Una nova aplicació busca refermar aquesta comunicació de forma fàcil i divertida amb els més petits i sense necessitat que tinguin un telèfon intel·ligent o una tauleta. Es diu Toymail.

Tal com explica José Manuel Blanco en aquest article publicat a la web de Mobile World Capital Barcelona, Toymail ja està disponible per a iOS i Android, i es complementa amb Mailman, un simpàtic peluix amb forma de bústia per al nostre fill.

El seu funcionament és molt simple: nosaltres enviem un missatge de veu a través de l’app del nostre mòbil i el petit de casa el rep al ninot, que està connectat al wifi.

La joguina comprova cada 30 minuts si hi ha nous missatges. Quan en rep un de nou, emet un so –que pot ser tan original com un udol o un grunyit– i el nen només ha de prémer el botó de reproduir per tal d’escoltar-lo.

No hi ha perill que estranys enviïn missatges als nostres fills, ja que només està permès rebre missatges dels mòbils acceptats. A més, fins i tot els més petits poden contestar clicant un botó a la part posterior de l’animal i dient el seu missatge en veu alta.

Tecnologia diferent per a nens

Gauri Nanda i Audry Hill són les creadores de Toymail. Segons expliquen a la web del projecte, la idea va sorgir quan Gauri pensava maneres d'enviar missatges als fills de la seva amiga Audry. El seu objectiu empresarial és “crear tecnologia per a nens que no els posi davant d’una pantalla”.

Així, des de Toymail Co s’han proposat idear joguines que incorporin noves funcionalitats a mesura que passi el temps. El projecte de Toymail va recaptar el 2013 més de 83.000 dòlars –més de 78.000 euros– a Kickstarter i va superar de llarg els 60.000 dòlars –més de 56.000 euros– que es van marcar com a primera fita.

No és la primera vegada que es creen apps connectades a dispositius físics. Abans es va fer amb Nabaztag, un conill que no només ens permetia enviar missatges, sinó que també ens informava de la meteorologia o de l’estat del trànsit.

Una altra creació similar és Little Printer, una impressora de butxaca amb la qual podem tenir en paper les notícies del dia o un sudoku, com si es tractés d’un tiquet de la compra.

stats