SOCIETAT
Especials 03/05/2012

Un 'macrobotellón' reunirà 10.000 universitaris davant del port de València

La macrofesta, anomenada Live Spring (Festa de la Primavera), està organitzada per una empresa privada en uns terrenys propietat d'Adif i s'allargarà fins a les 22 hores

Efe
2 min

ValènciaUna macrofesta privada dirigida principalment al món universitari espera reunir avui uns 10.000 joves en un solar davant del port de València, on podran beure alcohol, menjar paella i escoltar música durant deu hores. A partir del migdia ja han començat a arribar-hi els primers estudiants, la majoria universitaris i tots majors d'edat, carregats amb envasos de plàstic plens de beguda. La iniciativa, anomenada Live Spring (Festa de la Primavera), és hereva dels 'macrobotellons' organitzats fa un parell d'anys des de l'àmbit universitari.

El regidor de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de València, Miquel Domínguez, s'ha apropat al recinte per supervisar el desenvolupament de la festa, on ha aclarit que aquesta s'ha autoritzat des de la conselleria de Governació i es realitza en uns terrenys propietat d'Adif. És per això que l'actuació del consistori es limitarà a garantir que no es consumeixi alcohol a la via pública, que no s'embruti i que no es generin molèsties acústiques. En aquest cas, l'Ajuntament podria sancionar els responsables de la festa, ha afirmat Domínguez. A banda d'això, ha afegit que aquesta és una cita organitzada per "guanyar diners" i que fomenta que els joves beguin alcohol, un fet que "no és positiu" i que espera que no es torni a repetir.

El recinte, situat al costat del circuit urbà de Fórmula 1, compta amb tres escenaris on sonarà tant pop-rock comercial com música 'techno', a més d'allotjar representacions teatrals i espectacles musicals fins a les deu de la nit, quan s'acabarà la festa. Veïns de la finca més propera al solar, des d'on es pot escoltar la música amb total nitidesa, han penjat un cartell on es pot llegir "fora 'macrobotellón'". Els universitaris han pagat entre deu i vint euros per tenir dret a entrar al recinte, rebre mig litre de cervesa i una ració de paella.

stats