Síria
Especials 29/05/2012

La majoria de víctimes d'Al-Haula "van ser executades", segons l'ONU

La gran majoria de les 108 persones mortes a Al-Haula divendres van ser assassinades en execucions sumàries a casa seva, segons han confirmat les Nacions Unides

Agències
1 min
Imatge, proporcionada per l'oposició, de l'enterrament massiu de les més de 100 víctimes de la massacre d'Al-Haula. / SHAAM NEWS NETWORK / AFP

GinebraFamílies senceres van ser executades a la "massacre atroç" a la ciutat siriana d'Al-Haula, a la regió de Homs, segons ha denunciat aquest dimarts a Ginebra un portaveu de l'Oficina de l'Alt Comissionat de l'ONU per als Drets Humans, Rupert Colville.

Menys de 20 de les 108 persones que s'ha confirmat que van ser assassinades van morir per foc d'artilleria o de tancs, ha dit Colville, afegint que 49 infants i 34 dones eren entre les víctimes. "En aquests moments, hi ha indicacions que famílies senceres van rebre trets a dins de les seves cases", ha afirmat.

Els supervivents de la matança han explicat a investigadors de l'ONU que la majoria de les víctimes van morir en dos ratxes d'execucions sumàries perpetrades per les milícies pro-règim 'xabiha' al poble proper de Taldau.

stats