LA CRISI LÍBIA
Especials 01/05/2011

El líder dels rebels manifesta "dolor i tristesa" per la mort del fill i els néts de Gaddafi però acusa el coronel d'haver provocat la guerra

Mustafa Abdel Jalil contradiu un portaveu del Consell Nacional de Transició, que havia restat credibilitat a l'anunci de la mort de Saif al-Arab. Torna a demanar als lleials al coronel que l'abandonin i que s'uneixin als revoltats

Reuters
1 min

TrípoliEl cap líder rebel Mustafa Abdel Jalil ha expressat el seu condol a la família Gaddafi per la mort del fill petit i tres néts del coronel en un bombardeig de l'OTAN a Trípoli. Segons unes declaracions fetes a la cadena Al Jazira aquest diumenge, Mustafa Abdel Jalil sent "dolor i tristesa", però continua pensant que Gaddafi és qui ha provocat aquesta guerra.

"Sentim dolor i tristesa pel vessament de sang a casa de Gaddafi, bombardejada ahir a la nit. Sentim dolor per la sang que és vessada injustament, però la sang dels fills de Gaddafi no és més preciosa que la sang dels homes i les dones de Líbia", ha afegit.

"Bombardeja les nostres ciutats i pobles amb llançadors de coets i avions, mata nens", ha retret al règim. I, una vegada més, ha demanat als seguidors de Gaddafi que l'abandonin i que s¡uneixin als rebels. "Heu d'abandonar-lo i viure amb nosaltres en pau i amb seguretat. Qualsevol persona que abandona Muammar al-Gaddafi en aquests moments té la pau i la seguretat per a ell i la seva família garantida i pot viure amb nosaltres amb la prosperitat per al futur", ha ofert.

Aquestes declaracions de Mustafa Abdel Jalil contradiuen, almenys en part, les paraules pronunciades per un portaveu i vicepresident del Consell Nacional de Transició de Bengasi, Abdul Hafiz Ghoga, que ha acusat el règim de Gaddafi de "mentir constantment" i ha posat en dubte la veracitat de l'anunci del fill petit del dictador.

stats