Publicitat
Publicitat

Mayor Oreja: "Mai ETA ha acariciat tant el poder com ara"

L'eurodiputat del PP diu que "és evident" que la legalització de Sortu "beneficia" el "desafiament" que ETA prepara per a les properes eleccions basques

El vicepresident del Grup Parlamentari Popular europeu, Jaime Mayor Oreja, ha assegurat avui que "és evident" que la legalització de Sortu "beneficia" el "desafiament" que ETA prepara per a les eleccions basques fins al punt que "mai ha acariciat tant el poder com avui ".

En declaracions a Efe, Mayor Oreja s'ha referit així a la decisió del Tribunal Constitucional de permetre –per 6 vots a 5– que Sortu sigui inscrit com a partit polític.

L'exministre de l'Interior ha assenyalat que "legalitzar o legitimar" un partit com Sortu és "donar-li sens dubte força a ETA" perquè és "un suport significatiu" encara que "no inesperat", "els dóna poder" i marcarà un abans i un després en el seu funcionament.

En aquest sentit, ha remarcat que és "una fal·làcia" afirmar que la decisió "perjudica ETA i beneficia el món abertzale". "No, no. El que es legalitza i es legitima, essencialment, és ETA", ha argumentat l'eurodiputat del PP per a qui aquest argument és la "justificació" dels que han donat suport a un procés de negociació "que abans no defensaven".

Mayor Oreja ha recalcat a més que la decisió del TC és la "confirmació" que la crisi econòmica "no es quedarà només en la prima de risc o les turbulències dels mercats" sinó que "tindrà una dimensió política i social a través de la baula més feble que tinguin les nacions europees".

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT