Especials 03/10/2012

Els vuit millors moments en la història dels debats presidencials als Estats Units

Amb el primer cara a cara presidencial, Obama i Romney entren en la llista d'una tradició històrica i determinant en els comicis nord-americans

Ara
2 min

BarcelonaEls dos candidats a la Casa Blanca, Mitt Romney i Barack Obama, entren en la llarga llista de debats presidencials de la història dels Estats Units. El diari nord-americà Politico recull en un vídeo els moments més memorables d'aquestes cites.

- Richard Nixon a John Kennedy (1960): "El Senador Kennedy ha suggerit en els seus discursos que a nosaltres ens falta compassió pels pobres, pels vells i per altres desafortunats. Permeteu-me que us digui que els seus motius i els meus són sincers. Sé què significa ser pobre. Sé que vol dir veure gent pobre a l'atur. Sé que el Senador Kennedy es preocupa per aquests problemes tant com jo, però el nostre desacord no és sobre els objectius per a Amèrica, sinó sobre els mitjans per assolir-los".

- Jimmy Carter a Gerald Ford (1976): "No hi ha domini soviètic a l'Europa de l'Est, ni n'hi haurà mai sota un mandat de Ford"

- Ronald Reagan a Walter Mondale (1984): "Vull que sàpigues que no faré de l'edat un tema d'aquesta campanya. No m'aprofitaré de la joventut i la inexperiència del meu oponent"

- Michael Dukakis a George Bush (1988): [preguntat pel moderador sobre si acceptaria la pena de mort si violessin i assassinessin la seva dona] "No, Bernard. I crec que saps que m'hi he oposat tota la vida a la pena de mort."

- Dan Quayle al debat vicepresidencial a Lloyd Bentsen (1988): "Tinc tanta experiència al Congrés com quan Jack Kennedy aspirava a la presidència". Bentsen li respon: "Jo vaig conèixer Jack Kennedy. Ell era amic meu. Senador, vostè no és Jack Kennedy."

- William Stockdale al debat vicepresidencial a Ross Perot (1992): "Qui sóc jo? Per què sóc aquí? No sóc un polític"

- George H.W. Bush a Al Gore (1992): "No es tracta que estudiïs una filosofia o miris la teva posició en determinats temes, sinó que facis coses… I crec que jo puc"

- El moderador al debat en les primàries demòcrates entre Barack Obama i Hillary Clinton (2008): "Sembla que prefereixen Barack Obama". Clinton: "Això fereix els meus sentiments... però intentaré continuar. És molt amigable, no crec que sigui pas tan dolenta, jo."

stats