Publicitat
Publicitat

CRISI DE L'EURO

El ministre de Finances alemany diu que "no és una solució" donar més temps a Grècia

Wolfgang Schäuble reitera el discurs que defensa des de fa setmanes Berlín mentre Merkel rep Hollande per tractar la crisi a l'eurozona

El ministre de Finances alemany, Wolfgang Schäuble, ha dit aquest dijous que donar més temps a Grècia perquè compleixi el programa d'ajust no és una solució a la crisi, reiterant així la posició que defensa l'executiu de la cancellera Angela Merkel. "Donar més temps no és una solució als problemes i acaba significant també més diners", ha dit Schäuble en declaracions a la ràdio pública SWR. Segons Shäuble, l'eurozona ja ha arribat "al límit del que es pot defensar econòmicament" amb el programa d'ajuda per a Grècia acordat l'any passat.

El polític cristianodemòcrata ha afegit que no es tracta de ser "més o menys generosos" sinó de trobar un camí que permeti a l'eurozona recuperar la confiança dels mercats. El ministre reitera així que cal esperar l'informe sobre Grècia de la 'troica', integrada per la Comissió Europea (CE), el Fons Monetari Internacional (FMI) i el Banc Central Europeu (BCE).

De totes maneres, Schäuble ha afegit que en principi cal tenir certa comprensió amb la difícil situació de Grècia i el fet que Atenes hagi perdut molt de temps a causa de les successives eleccions.

La cancellera alemanya, Angela Merkel, rebrà divendres a Berlín el primer ministre grec, Andonis Samaràs, en una reunió que ha generat expectatives. El govern alemany, però, ja ha repetit diverses vegades no s'han d'esperar decisions.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT