CRISI DE L'EURO
Especials 23/08/2012

El ministre de Finances alemany diu que "no és una solució" donar més temps a Grècia

Wolfgang Schäuble reitera el discurs que defensa des de fa setmanes Berlín mentre Merkel rep Hollande per tractar la crisi a l'eurozona

Efe
1 min
Schäuble

BerlínEl ministre de Finances alemany, Wolfgang Schäuble, ha dit aquest dijous que donar més temps a Grècia perquè compleixi el programa d'ajust no és una solució a la crisi, reiterant així la posició que defensa l'executiu de la cancellera Angela Merkel. "Donar més temps no és una solució als problemes i acaba significant també més diners", ha dit Schäuble en declaracions a la ràdio pública SWR. Segons Shäuble, l'eurozona ja ha arribat "al límit del que es pot defensar econòmicament" amb el programa d'ajuda per a Grècia acordat l'any passat.

El polític cristianodemòcrata ha afegit que no es tracta de ser "més o menys generosos" sinó de trobar un camí que permeti a l'eurozona recuperar la confiança dels mercats. El ministre reitera així que cal esperar l'informe sobre Grècia de la 'troica', integrada per la Comissió Europea (CE), el Fons Monetari Internacional (FMI) i el Banc Central Europeu (BCE).

De totes maneres, Schäuble ha afegit que en principi cal tenir certa comprensió amb la difícil situació de Grècia i el fet que Atenes hagi perdut molt de temps a causa de les successives eleccions.

La cancellera alemanya, Angela Merkel, rebrà divendres a Berlín el primer ministre grec, Andonis Samaràs, en una reunió que ha generat expectatives. El govern alemany, però, ja ha repetit diverses vegades no s'han d'esperar decisions.

stats