JAPÓ
Especials 10/05/2011

El primer ministre del Japó renunciarà al seu sou fins que aconsegueixin controlar la crisi nuclear

Naoto Kan admet que no han gestionat bé el desastre i anuncia que viurà només amb el sou de membre del Parlament

Agències
1 min
El primer ministre del Japó, Naoto Kan. REUTERS

TòquioEl primer ministre del Japó, Naoto Kan, ha anunciat avui que renuncia al seu sou fins que controli la crisi a la planta nuclear de Fukushima. Segons les previsions, aquest punt no arribarà fins a finals d'any.

"Continuaré gaudint del meu sou de membre del Parlament, però no del de primer ministre, així com també de les primes adjuntes", ha precisat el cap del govern nipó durant una roda de premsa. "El govern té una gran responsabilitat per la crisi", ha afegit, en relació amb l'accident nuclear de Fukushima. L'empresa que porta la central, Tepco, ja té els seus dirigents sense cobrar el seu salari.

A més a més, Kan ha dit que considera necessari revisar la política energètica del país després del terratrèmol i el tsunami que va destrossar la costa est l'11 de març. El Japó és un país que gairebé no utilitza energies renovables i depèn molt de l'energia nuclear.

"Pel que fa l'energia eòlica i solar, el nostre país està retardat, així que obrirem camí en aquest sentit com estan fent d'altres països occidentals", diu Kan.

El primer ministre va admetre la setmana passada que la resposta del seu govern davant del terratrèmol de l'11 de març va ser "inadequada en diferents aspectes" i va demanar als seus ministres que comparteixin més informació per superar la crisi.

stats