POLÍTICA
Especials 14/04/2011

Motí a la Model: alliberen 600 presos polítics

Macià ha donat l'ordre de deixar-los en llibertat al director de la presó. Aquest s'hi ha negat i llavors ha tingut lloc el motí

Redacció
1 min

BarcelonaUn motí protagonitzat pels presos del moviment obrer ha provocat greus aldarulls avui a la presó barcelonina. Segons les primeres informacions, 600 presos han estat alliberats després que el flamant president de la Generalitat, Francesc Macià, hagi donat l'ordre al director de la presó de deixar en llibertat els presos polítics.

El director s'ha negat a fer-ho sense una ordre explícita del president de l'Audiència. Davant la negativa, un grup d'afins a Macià s'ha dirigit a la presó. Han irromput amb escassa resistència i han deixat en llibertat tots els presos.

Elements pròxims a ERC ocupen des de primera hora de la tarda les delegacions de Correus i Telègrafs, la companyia telefònica i la Universitat de Barcelona, on oneja la bandera catalana.

El Palau de la Generalitat està custodiat per una guàrdia cívica integrada per joves de l'organització nacionalista Palestra.

stats