Londres 2012
Especials 28/07/2012

Els 10 moments estel·lars de la cerimònia d'inauguració dels Jocs

Des de 'Mr. Bean' corrent a ritme de 'Carros de foc' fins a la reina arribant amb helicòpter amb James Bond, passant per la reivindicació del sistema nacional de salut

Ara
1 min
Rowan Atkinson, conegut pel seu paper de 'Mr. Bean', actua durant la cerimònia. / KAI PFAFFENBACH / REUTERS

BarcelonaLa cerimònia inaugural dels Jocs Olímpics va estar plena d'emocions, èpica, homenatges i picades d'ullet a la història britànica. En recollim els 10 moments estel·lars.

1. Rowan Atkinson va fer les delícies del públic en arrencar a córrer a l'estil del seu personatge més conegut, Mr Bean, en sonar la música de la pel·lícula 'Carros de foc'.

2. La reina anglesa, Elisabet II, va simular l'arribada en paracaigudes a l'estadi des d'un helicòpter acompanyada pel mític personatge cinematogràfic James Bond.

3. La presència de la reina no va impedir que sonés l'adaptació del 'God Save the Queen' que van fer els llegendaris Sex Pistols.

4. El futbolista David Beckham va portar la torxa pel riu Tàmesi en un iot que simulava que conduïa ell mateix.

5. Els britànics van demostrar que senten autèntic orgull pel seu sistema nacional de salut (el 'National Health Service'), gratuït per a tothom.

6. La reina va parlar i va declarar els Jocs oficialment inaugurats.

7. L'encesa del peveter, un clàssic dels Jocs Olímpics, era un dels moments més esperats de la cerimònia. Finalment, no va ser cap famós qui el va encendre, sinó set joves d'entre 19 i 21 anys, que van fer cremar 204 petits peveters, que es van acabar ajuntant per formar-ne un de sol.

8. L'escriptora de la cèlebre saga de 'Harry Potter' va llegir versos, que van donar vida a titelles gegants del personatge Lord Voldemort.

9. El director i actor Kenneth Branagh va llegir uns versos de 'La tempesta' de William Shakespeare.

10. L'inevitable castell de focs va posar la nota espectacular a la cerimònia, que va tancar amb Paul McCartney cantant 'Hey Jude'.

stats