Especials 16/08/2012

El germà de Baixar al-Assad va perdre una cama en l'atac dels rebels a Damasc

40 morts a Alep en caure quatre projectils sobre una cua de persones que esperaven per comprar el pa

Ara
2 min

BarcelonaEl germà de Baixar al-Assad, Maher al-Assad, va perdre una cama en l'atac que els rebels van dur a terme fa un mes contra una reunió a Damasc dels líders del gabinet de seguretat del règim, segons informa l'agència Reuters, citant un diplomàtic occidental.

L'atac dels rebels a una reunió d'alts dirigents del règim va acabar amb la vida de 4 membres del cercle íntim del president, inclòs el seu cunyat, i va dur la lluita contra el règim a la capital per primer cop.

Maher al-Assad no ha sigut vist en públic des de l'atemptat, mentre que el mateix president ha limitat les seves aparicions públiques a uns pocs talls pregrabats.

Maher ha adquirit una temible reputació com a comandant de la Guàrdia Republicana i la 4a divisió de l'exèrcit, dos cossos d'elit que han tingut un paper rellevant en la repressió de la població civil de Síria.

40 morts en l'atac a un forn d'Alep

Unes 40 persones han mort aquest dijous en un atac de les forces del règim sirià contra un forn de pa del barri de Qadi Askar, a la ciutat d'Alep, segons han informat l'activista independent Wed al-Hayat i l'Observatori Sirià dels Drets Humans.

Segons la versió d'Al-Hayat, quatre projectils han caigut sobre una cua de persones que esperava per comprar el pa, causant 40 morts i 40 ferits.
Segons les mateixes fonts, com a mínim 10 persones més han mort a ciutat d'Alep pels bombardejos indiscriminats que l'exèrcit fidel a Baixar al-Assad realitza regularment.

Aquestes morts arriben un dia després de la matança de 40 persones a la localitat d'Azaz, pròxima a Alep, provocada pels atacs dels caces de l'exèrcit sirià contra edificis residencials, segons ha informat l'organització humanitària Human Rights Watch.

Els Comitès de Coordinació Local han xifrat en 62 les morts de dijous en diferents actes de violència, la majoria a l'atac contra el forn d'Alep.

Troben 60 cadàvers amb les mans lligades a Damasc

Un total de 60 cadàvers han sigut trobats en un abocador de deixalles prop de Damasc, segons ha informat un activista de la zona. Els cossos que no han pogut ser identificats, tenien les mans lligades.

Diversos dirigents dels moviments d'oposició sirians han assegurat que es tracta d'una “execució sumària” i “una nova massacre de les forces del règim”.

Segons els informadors que han trobat els cossos, abans que aquests poguessin ser identificats, les forces del règim han arribat a l'abocador i s'han emportat els cossos.

stats