El primer dia del MWC en 6 vídeos

Esquiar, pujar a una atracció de fira o controlar el ramat de vaques i el gos, tot sense moure's de casa i amb el telèfon mòbil. Algunes de les novetats que ha deixat el Congrés Mundial de Mòbils 

GEORGINA FERRI / JORDI CASTELLANO / ALBA OM

"L'internet de les coses arriba a tot arreu", en aquest vídeo el veurem connectat a un gos a través d'un dipositiu de seguiment amb tecnologia de baixa potència i àmplia àrea. El gos tindrà una autonomia tecnològica d'uns 10 anys i té un cost al voltant dels 5$. El cotxe connectat també és protagonista d'aquest MWC 2016.

La realitat virtual és sens dubte la protagonista de l'onzena edició del Congrés Mundial de Mòbils. Amb les ulleres de l'empresa LG els visitants poden viure l'experiència de pujar a una muntanya russa sense moure's de la cadira. 

L'empresa Samsung ha presentat a Barcelona el nou Galaxy S7, que es pot connectar amb una càmera que grava vídeos en 360 graus. Està previst que es pugui començar a comercialitzar a partir del segon semestre de l'any. 

La realitat virtual s'ha vist impulsada per la tecnologia 5G – una altra de les novetats d'enguany–, que serà la connexió que permetrà programes interactius de realitat virtual. L'empresa Korea Telekom ha presentat el seu simulador de salts d'esquí, que funciona amb aquesta connexió, 50 vegades més ràpida que la que coneixem amb la fibra òptica. 

En el pavelló 3 també hi ha un apartat dedicat a la 'Innovation City', és a dir, a la ciutat innovadora, connectada i intel·ligent. Allà s'hi poden veure dispositius que permeten connectar ciutats, però també granges. L'empresa gironina Ubikwa ha presentat un 'gadget' que connectat a una sitja permet controlar quin és el nivell de pinso i fer una comanda amb un simple clic. 

I seguint en el món rural, l es vaques, les ovelles, les cabres i els porcs també es posen  'wearables' . El famós internet de les coses, que connecta dispositius com rellotges i ulleres amb els seus usuaris i els seus telèfons intel·ligents, arriba a la granja i connecta les vaques amb el pastor. 

 

El + vist

El + comentat