El fotomaton de la felicitat

I quatre vídeos més sobre el segon dia del MWC16

Tot i que és un congrés de mòbils, es parla poc d'aquests dispositius, i això que hi ha moltes novetats interessants. L'empresa LG ha presentat un mòbil que es desmunta per mòduls. És l' LG G5, i permet extreure'n la bateria i aplicar-hi una càmera de fotos amb bateria pròpia o un reproductor d'àudio. 

Al Pavelló 4 hi ha les empreses catalanes. Una de les més innovadores és Bism@rt, que ha presentat el clàssic fotomaton, però amb la novetat que és capaç de predir si ets feliç o no i fer-te recomanacions d'oci en funció del teu estat d'ànim. El seu conseller delegat, Albert Isern, ha explicat a l'ARA que una empresa del sector de l'automoció se'ls ha apropat per col·laborar i poder aplicar la tecnologia de reconeixement facial als vehicles. "Aquest giny en un cotxe podria detectar si t'adorms o avisar-te si puja al cotxe un altre conductor que no ets tu", explica Isern.

 

L'empresa catalana Cooltra ha presentat una aplicació per llogar motos elèctriques a Barcelona. La mateixa aplicació et permet localitzar la moto i engegar-la. 

També els igualadins  d' IntesisHome han presentat un giny que, connectat a través de wifi a l'aparell d'aire condicionat de casa, envia dades a una aplicació que ens permet controlar remotament la temperatura de la llar. 

Al Mobile més rural no hi podia faltar una altra aplicació per al camp. Hemav ha presentat un dron que recull dades dels camps de sembra i en fa mapes. Després envia la informació al GPS del tractor del pagès perquè tiri adob només als centímetres quadrats de terra on fa falta. 

El + vist

El + comentat