Especials 30/03/2012

La vaga general, en 30 xifres

L'impacte econòmic, social i, fins i tot, a la xarxa queda resumit en aquests 30 números, que mostren el ball de dades que s'organitza en la majoria de jornades com la del 29-M

Ara
3 min

BarcelonaSeguiment de la vaga:

El seguiment de la vaga a Catalunya va ser del 82% (de mitjana), segons els sindicats.

El Govern va rebaixar-ne l'impacte a un 20% entre els funcionaris, un 10% en el comerç, un 23,7% en la indústria i un 12,5% en la construcció.

Al Congrés dels Diputats, 40 parlamentaris no van anar a votar perquè es van sumar a la convocatòria de vaga.

A la cambra catalana, 3 partits no van acudir a la convocatòria a la comissió de la sindicatura de comptes: ERC, ICV i el grup mixt.

Manifestacions:

800.000 persones van participar a la manifestació que va tenir lloc al centre de Barcelona ahir a les 6 de la tarda, segons els sindicats.

80.000 persones és la xifra que dóna la Guàrdia Urbana sobre la quantitat d'assistents a la manifestació contra la reforma laboral de Barcelona.

Les xifres de la manifestació a Barcelona se situen entre 80 i 800 mil participants. A Madrid, però, els sindicats parlen de 900.000 participants en la manifestació, i el govern central assegura que eren al voltant de 200.000.

Un centenar de manifestacions van tenir lloc arreu de l'Estat espanyol.

Consum elèctric:

El consum elèctric va caure un 25% durant la matinada respecte de les previsions que havia fet Red Eléctrica de España. Aquesta xifra es va situar al 15% al migdia. Les xifres han estat argument de guerra per al govern espanyol, que ha volgut contraposar-les a les que va tenir Zapatero en la vaga general que li van organitzar els sindicats contra la reforma laboral que va impulsar des del seu executiu. Twitter també va fer referència a la qüestió del consum elèctric: un grup nombrós d'usuaris va descobrir que molts ajuntaments havien encès els fanals en ple dia per contribuir a la despesa elèctrica.

Impacte econòmic:

La firma AFI va quantificar el cost de la vaga en mig punt del PIB en el conjunt de l'Estat: 5.300 milions d'euros.

Mig milió d'euros és el preu del mobiliari urbà que ha quedat afectat pels actes incívics de brètols que s'han mesclat amb els manifestants, segons dades ofertes per l'alcalde.

Detinguts:

Almenys 54 persones han sigut detingudes per aldarulls relacionats amb piquets i manifestacions, segons les últimes dades. 20 dels detinguts tenien antecedents penals, i la majoria van ser detinguts per cremar contenidors i llançar pedres.

Ferits:

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha atès 80 persones arran dels incidents que es van viure aquest dijous a la tarda al centre de Barcelona, segons el balanç definitiu.

40 mossos d'esquadra han resultat ferits durant la seva actuació en la manifestació contra la reforma laboral.

1 agent de la Guàrdia Urbana ha resultat ferit també durant el conflicte amb els manifestants violents.

39 ciutadans han estat atesos pel SEM per diverses causes durant els actes públics de la vaga.

21 dels 39 ciutadans atesos per motius diversos van ser evacuats pel SEM, posteriorment.

Segons l'Agència 29-M, una agrupació de mitjans alternatius de contrainformació, hi ha 15 politraumatismes diagnosticats a l'Hospital del Mar per les càrregues dels Mossos. La conselleria d'Interior no ho ha confirmat.

L'Agència 29-M també assegura que, entre els ferits per pilotes de goma, n'hi ha 2 de greus: un que va rebre una pilota directa a l'ull i un altre amb una lesió a la melsa.

Desperfectes:

Els contenidors cremats són uns 300, segons dades provisionals ofertes per l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias.

1 cafeteria Starbucks ha quedat calcinada a la plaça Urquinaona.

A la xarxa:

Google Trends mostra que la recerca de la paraula 'vaga' ha pujat del 0 al 9%, respecte al total de cerques, entre els dies 20 i 28 de març.

2 van ser els noms propis de Twitter: Willy Toledo i Cristina Díaz.

2 van ser les etiquetes més exitoses: #enhuelga i #toma29M.

stats