PUTIN TORNA A REGNAR
Especials 05/03/2012

Els observadors internacionals diuen que els eleccions russes no han estat justes

La missió constata que Putin va utilitzar recursos públics per a la seva candidatura i demostra irregularitats en el recompte en un terç dels col·legis que van ser supervisats

Reuters
1 min
Putin és el protagonista de totes les portades a la premsa russa / REUTERS

MoscouLes eleccions presidencials russes no van ser netes i els resultats es van desviar a favor del primer ministre Vladímir Putin, constaten aquest dilluns els observadors internacionals.

Els observadors diuen que Putin, que oficialment va obtenir el 64% dels sufragis, segons els resultats provisionals, va tenir un clar avantatge sobre els seus rivals en els mitjans de comunicació i l'accés a recursos públics, que es van utilitzar a escala regional per donar suport a la seva candidatura per a un tercer mandat presidencial.

"No hi va haver una competència real i l'abús de recursos governamentals va garantir que no hi hagués cap dubte sobre qui guanyaria les eleccions", ha declarat Tonino Picula, un dels observadors de l'Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE). "La clau d'unes eleccions és que el resultat sigui incert. I aquest no ha estat el cas de Rússia", ha afirmat. "D'acord al que hem pogut veure, aquestes eleccions no han estat justes".

Els observadors, un equip conjunt de l'OSCE i l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa, també han denunciat casos de frau a les eleccions de diumenge. El procés de votació va ser correcte, però el recompte ha estat valorat negativament en, almenys, un terç dels col·legis electorals supervisats.

stats