Publicitat
Publicitat

PUTIN TORNA A REGNAR

Els observadors internacionals diuen que els eleccions russes no han estat justes

La missió constata que Putin va utilitzar recursos públics per a la seva candidatura i demostra irregularitats en el recompte en un terç dels col·legis que van ser supervisats

Les eleccions presidencials russes no van ser netes i els resultats es van desviar a favor del primer ministre Vladímir Putin, constaten aquest dilluns els observadors internacionals.

Els observadors diuen que Putin, que oficialment va obtenir el 64% dels sufragis, segons els resultats provisionals, va tenir un clar avantatge sobre els seus rivals en els mitjans de comunicació i l'accés a recursos públics, que es van utilitzar a escala regional per donar suport a la seva candidatura per a un tercer mandat presidencial.

"No hi va haver una competència real i l'abús de recursos governamentals va garantir que no hi hagués cap dubte sobre qui guanyaria les eleccions", ha declarat Tonino Picula, un dels observadors de l'Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE). "La clau d'unes eleccions és que el resultat sigui incert. I aquest no ha estat el cas de Rússia", ha afirmat. "D'acord al que hem pogut veure, aquestes eleccions no han estat justes".

Els observadors, un equip conjunt de l'OSCE i l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa, també han denunciat casos de frau a les eleccions de diumenge. El procés de votació va ser correcte, però el recompte ha estat valorat negativament en, almenys, un terç dels col·legis electorals supervisats.


Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT