Especials 30/09/2011

Octubre de Correllengua: més d'una seixantena de poblacions del Principat el celebren

Castellar del Vallès, Mataró, Sallent, Argentona i Altafulla comencen aquest mes gran de la festa

Ara
2 min

BarcelonaEl mes d'octubre és el mes gran del Correllengua. Més de seixanta viles, pobles i barris del Principat ja han confirmat que hi participaran.

Per començar, aquest cap de setmana hi ha programats actes a quatre comarques del Principat. Al Maresme, Mataró i Argentona tenen un programa on les representacions teatrals prenen protagonisme. El dissabte dia 1, la Sala d'Argentona acollirà el muntatge Murphy de la companyia Vol Ras, mentre que la Sala Cabanyes de la capital del Maresme serà l'escenari de la representació d'El violinista a la teulada, de Joseph Stein, que es representarà de divendres a diumenge.

Però les activitats no acaben aquí, el dissabte dia 1, la plaça dels bous de Mataró serà el marc de la concentració gegantera, a partir de 2/4 de sis de la tarda. Posteriorment, es rebrà la flama de la llengua a l'Ajuntament i es llegirà el Manifest del Correllengua, davant les forces polítiques mataronines. Els actes finalitzaran amb una xocolatada popular i les actuacions dels grups Traka, Gato Neran i Raska, tot plegat a la plaça de l'Ajuntament. Retornant als actes d'Argentona, el diumenge l'Associació d'Amics de la Poesia i el col·lectiu de joves la Garrinada retran un homenatge a Esteve Albert i Corp, poeta i historiador local (12h, al Saló de Pedra).

La vila de Castellar del Vallès (el Vallès Occidental) celebra un any més el seu Correllengua i, novament, ho fa amb una àmplia mostra d'activitats. El divendres 30, es presenta el llibre Un ós panda al pas zebra a càrrec del seu autor, Roc Casagran, a la Biblioteca, a les 20h. L'endemà, a la plaça Calissó es desenvoluparan els actes centrals, amb una ballada de gegants i de bastons matinal, l'espectacle poètico-musical Joan Oliver, l'home – Pere Quart, el poeta (19h) i els concerts de Batak i els castellarencs Van de Vinatxo. El Correllengua finalitzarà el diumenge a la mateixa plaça amb Cant Coral i Balls de gitanes, a partir de les 12 del migdia.

A Sallent (el Bages), el dissabte pel matí (11.30h, plaça de la Pau) es programa una interessant ruta guiada pels carrers del centre històric de la vila, on es descobriran les empremtes del passat anarquista i de la tradició catòlica: Dels sants a l'anarquisme. A la nit, els actes continuaran amb el concert de Joan Romeu, a l'Ateneu Rocaus (22.30h). L'endemà diumenge, l'activitat es centrarà en una variada mostra de cultura popular i un dinar popular, a la plaça dels Arbres. Una cantada d'havaneres i rom cremat, amb el grup Xarxa, posarà el punt i final al Correllengua sallentí.

Finalment, Altafulla (el Tarragonès) organitza el seu primer Correllengua amb els actes concentrats en la jornada de dissabte. Al matí (a partir de les 11.30h), els gegants i nanos, els Bastoners i els grallers d'Altafulla protagonitzaran una animada cercavila pels carrers i places de la vila. Després, la plaça del Pou acollirà l'acte de lectura del manifest i una ballada de sardanes. A la tarda, al Centre d'Estudis, tindrà lloc una xerrada titulada Franco i Catalunya a càrrec de Joan Maria Thomas, doctor en història per la Universitat Rovira i Virgili.

No dubteu a consultar l'agenda a la web de la CAL per a saber més detalls de tots els actes programats.

Per la propera setmana el Correllengua es multiplica amb actes a Olesa de Montserrat, Santa Coloma de Gramenet, Elx, Piera, Montcada i Reixac, Montblanc, Caldes de Malavella, la Llacuna, Hostalric i, de nou, Mataró.

stats