UN ANY DE LA REVOLTA
Especials 30/04/2012

Els opositors condemnats a Bahrain tindran un judici civil

Empresonat des que va esclatar la revolta, Abdulhadi al-Khawaja, líder de l'oposició ja ha fet tres vagues de fam des que un jurat militar el va condemnar fa un any. Ara tant ell com 20 companys seus han vist satisfetes les seves demandes

Reuters
1 min
Manifestació de suport al líder de l'opsició Al-Khawaja, en vaga de fam. AFP

ManamaUn tribunal de Bahrain ha ordenat jutjar de nou al líder de l'oposició Abulhadi al-Khawaaja i a 20 activistes més condemnats per un tribunal militar a llargues penes de presó l'any passat arran de la revolta contra el règim sunnita.

La demanda d'Al-Khawaaja i 20 activistes més ha triomfat a aquest petit país del golf Pèrsic, escenari de les primeres revoltes reprimides amb violència per la monarquia. Els activistes seran jutjat ara a través d'un procés civil, però continuaran a la presó fins que arribi la data del judici.

"El tribunal ordena que es repeteixi el judici i que es tornin a escoltar tant els testimonis de la fiscalia com de la defensa en aquest nou procés", ha dit l'agència de notícia BNA de Bahrain.

Organitzacions pro drets humans han denunciat que els condemnats per via militar van rebre tortures de les forces de seguretat del règim durant el període d'excepció que va declarar la monarquia l'any passat i que va fer que no és pogués disputar el Gran Premi de Fórmula 1.

stats