Síria
Especials 24/01/2012

Els països del Golf es retiren de la missió de la Lliga Àrab a Síria

Els estats del Golf han marxat de la missió d'observació de la Lliga Àrab a Síria. Damasc condemna els esforços de l'organització panaràbiga d'"internacionalitzar" la crisi

Cristina Mas
1 min

BarcelonaEls països del Golf s'han retirat avui de la missió d'observadors de la Lliga Àrab a Síria, una mesura de pressió sobre el règim de Baixar al-Assad, que continua reprimint a sang i foc la revolta, onze mesos després.

Els membres del Consell de Cooperació del Golf segueixen els passos de l'Àrabia Saudita, que diumenge es va retirar de la iniciativa, després de constatar que el govern sirià "no respecta cap de les condicions" del pla àrab de sortida a la crisi.

La missió d'observadors havia de comprovar sobre el terreny si el règim de Damasc havia retirat l'exèrcit de les ciutats i es disposava a obrir una negociació amb l'oposició. El Consell ha constatat que "el vessament de sang i la matança d'innocents continuarà, perquè el règim sirià no acatarà les resolucions de la Lliga Àrab".

El ministre d'Exteriors de Damasc, Ualid al-Mualem, ha acusat la Lliga Àrab d'internacionalitzar el conflicte i ha tornat a acusar l'organització panaràbiga de "flagrant ingerència" en la seva sobirania nacional. Ha considerat "aliena a la voluntat popular" la proposta de la Lliga que Al-Assad transfereixi el poder al vicepresident i convoqui eleccions.

stats