Dimiteix el primer ministre d'Islàndia pels 'papers de Panamà'

El ministre d'Agricultura substitueix Gunnlaugsson

El primer ministre d' Islàndia Sigmundur Gunnlaugsson, ha dimitit aquest dimarts per l'escàndol dels ' papers de Panamà'. Gunnlaugsson havia demanat poc abans la dissolució del Parlament i dilluns havia descartat la seva renúncia, segons avança la premsa local.

Sigurður Ingi Jóhannsson, fins ara ministre d'Agricultura i Pesca, és el nou primer ministre. 

Les filtracions massives de documents del bufet Mossack Fonseca demostraven que la dona del primer ministre  tenia capital invertit en societats 'offshore', la qual cosa podria suposar un conflicte d'interessos. A més, sembla que el mateix Gunnlaugsson va crear i operar en aquesta societat fins a la vigília de ser escollit diputat del Parlament –i obligat, per tant, a declarar tots els seus béns–, moment en què va vendre totes les accions a la seva esposa.

El president del país, Ó lafur Ragnar Grímsson, ha explicat que havia rebut aquesta petició de Gunnlaugsson, però l'ha rebutjat perquè volia  parlar amb tots els partits abans de prendre una decisió per determinar si l'aritmètica parlamentària permet fer una nova coalició governamental o s'han de convocar eleccions generals anticipades.

El + vist

El + comentat