Especials 01/12/2011

Els paquets de tabac es vendran sense logotip de marca a Austràlia

Totes les marques comercials s'escriuran amb la mateixa tipografia i grandària. Les companyies tabaqueres demanen al govern una compensació per la iniciativa pionera

Dani Sánchez
1 min
Una de les capses de la proposta en què "Brand" correspon a la marca / ADELAIDE NOW

BarcelonaEls paquets de tabac no es distingiran a primera vista segons la marca si tira endavant la proposta aprovada pel Parlament australià d'obligar els fabricants a escriure'n la marca comercial amb una tipografia estàndard i una grandària fixa, segons informa la BBC.

Una impactant imatge real sobre els efectes del tabac en la salut –similars a les que ja porten alguns paquets de tabac espanyols– serà el més visible en les noves capses, que tampoc podran ser personalitzades amb els colors corporatius i seran totes de color marró fosc.

Les marques han mostrat la seva oposició frontal a la mesura, d'acord amb el mitjà local Adelaide NowAdelaide Now. La companyia British American Tobacco ha acusat el govern d'infringir els drets de la propietat intel·lectual i reclama una indemnització per part de l'Estat per compensar la dràstica reducció de beneficis que esperen.

Les tabaqueres, a més, es queixen que l'estandardització dels paquets de tabac facilitarà l'entrada de falsificacions en el mercat.

El govern australià, que serà el primer al món en aplicar una mesura d'aquest tipus, es mostra confiat que la mesura funcioni. En declaracions a l'agència de notícies AP, Ageing Nicola Roxon, la ministra de Sanitat del país ha assegurat que "les marques estan lluitant contra la mesura perquè saben, com nosaltres, que funcionarà".

L'objectiu que ha anunciat el govern es disminuir les morts per tabaquisme.

stats