ELECCIONS PRESIDENCIALS
Especials 06/05/2012

Els sondejos donen la victòria a Hollande amb un 53% dels vots

La premsa belga i suïssa publiquen uns resultats que allunyen Sarkozy de l'Elisi. La participació en els comicis arriba al 71,96%

Agències
1 min
Hollande a punt de dipositar el seu vot. AFP

ParísEls primers resultats oficials d'aquesta jornada no es coneixeran fins al tancament de les urnes a les vuit del vespre, però, segons han publicat les versions digitals del diari suïs 'La Tribune de Genève" i el belga 'La Libre Belgique', diversos sondejos apunten que el candidat socialista, François Hollande, guanyaria les eleccions amb un 53% dels vots, davant el 47% que obtindria el president i candidat a la reelecció, Nicolas Sarkozy.

Mentrestant, París ja es prepara per a la nit electoral. A la plaça de la Bastilla –lloc des d'on François Hollande celebraria la seva victòria– ja s'han col·locat unes grans pantalles que apunten al triomf socialista.

Alta participació de l'electorat

La participació en la segona volta dels comicis presidencials a França ha arribat al 71,96% a les 17.00 (15:.00 GTM), segons ha informat el ministeri de l'Interior francès. Aquest percentatge és lleugerament superior al 70,59% registrat a la mateixa hora en la primera volta electoral, celebrada el passat 22 d'abril.

Les primeres dades difoses aquest mati ja apuntaven que al migdia havia votat el 30,66% de l'electoral. Malgrat això, la taxa de participació encara és inferior a la de la segona volta de les presidencials anteriors, en la qual es registrava un 75,11% a la mateixa hora.

stats