LÍBIA
Especials 20/04/2011

Dos fotoperiodistes moren en la línia de front de Misurata

Es tracta del fotògraf britànic Tim Hetherington, nominat a l'Oscar al millor documental aquest any per Restrepo. El nord-americà Chris Hondros, guanyador d'un World Press Photo, que treballava per Getty i era candidat al Pulitzer

Redacció
2 min
Chris Hondros (esquerra) i Tim Hetherington. REUTERS

BarcelonaDos fotoperiodistes van morir ahir quan cobria la primera línia del front a la ciutat de Misurata. Es tracta de Tim Hetherington, de France Press, i candidat a l'oscar al millor documental d'aquest any per "Restrepo" i Chris Hondros, de Getty Image i candidat al premi Pulitzer d'enguany. Els hauria explotat un morter mentre es trobaven entre els enfrontaments de les tropes rebels i les gaddafistes, que intenten conquerir una altra vegada la ciutat.

El mitjà especialitzat British Journal of Photography ha avançat la mort de Hetherington, de 41 anys, en un hospital de la ciutat. Diferents periodistes presents al lloc dels fets han identificat a Twitter el reporter gràfic i nominat a un Pulitzer, Hondros, com a segona víctima mortal.

El fotògraf britànic Guy Martin, de l'agència Panos, també va resultar ferit greu en l'atac i un quart company, Michael Christopher Brown, va patir ferides, però no es tem per la seva vida. Segons alguns col·legues que es trobaven al lloc dels fets, Hetherington i Hondros estaven en un grup d'entre 8 i 10 periodistes que cobrien un enfrontament al carrer de Trípoli, a Misurata, ahir al vespre. Es van trobar atrapats en un tiroteig i van mirar de protegir-se amb una paret, que va ser enderrocada per foc de morter. Els dos van morir a l'hospital.

Hetherington i Hondros són els primers periodistes occidentals morts a la guerra de Líbia. Ali Hassan al-Jaber, càmera d'Al Jazira, va morir en una emboscada a Bengasi el 12 de març. Set dies més tard moria a la mateixa ciutat Mohammad Nabbous, reporter de la televisió Libia Alhurra.

El Comitè per Protegir els Periodistes ha declarat que deu periodistes han mort mentre cobrien les revoltes i revolucions al Magrib i el Pròxim Orient i que enguany quatre professionals més han mort en altres conflictes. El Tribunal Penal Internacional va alertar ahir les autoritats líbies sobre el tracte als periodistes i va recordar que fins a 16 informadors estan desapareguts al país.

stats