Vaga general
Especials 29/03/2012

Els piquets impedeixen l'accés als polígons de Lleida

Els vaguistes han bloquejat aquest matí els accessos als polígons industrials de la ciutat. Alguns treballadors criticaven que no es respecti el seu dret a treballar

Acn
2 min
Els piquets han impedit el pas dels treballadors als polígons. / LAURA CORTÉS / ACN

LleidaEls vaguistes han bloquejat des de quarts de vuit del matí els principals accessos als polígons industrials de la ciutat de Lleida, el del Segre i el dels Frares. Al Polígon Industrial del Segre, neumàtics incendiats impedien el pas a les dues principals entrades, per la qual cosa els cotxes dels treballadors que es dirigien al seu lloc de treball s'han acumulat al costat dels piquets.

Tot i que no hi ha hagut incidents destacats, molts dels treballadors que havien decidit no fer vaga es queixaven que els impedissin arribar fins al seu lloc de feina. "Que es manifestin i que protestin, però que no ens impedeixin anar a treballar". "Hi ha gent que no ens podem permetre deixar de cobrar 100 euros", es queixava el treballador d'Ilerdauto, Cristian Solà.

El treballador de l'empresa Voltec David Llimes ha explicat que quan s'ha dirigit als sindicalistes per dir-los que impedir-los l'entrada era il·legal i que havien de respectar el seu dret a treballar, li han dit que ho feien pels drets de tots els ciutadans. El treballador de Celmás Jordi Balaguer, per la seva banda, ha explicat que ha anat a treballar a les 8 del matí i que s'ha trobat les carreteres tallades. "No estic d'acord que m'impedeixin entrar a treballar. Puc arribar a entendre la seva postura amb una argumentació tranquil·la asseguts en una taula, però amb aquests actes de força que estan fent perden la raó", ha dit.

Cristian Solà, d'Ilerdauto, ha criticat que els responsables dels piquets no deixin exercir el dret a treballar a tothom qui vulgui fer-ho. "Hi ha gent que vol fer vaga, però també hi ha gent que vol treballar, no ens podem permetre perdre 100 euros o més en un dia perquè hi hagi 4 persones que vulguin fer vaga. No ens poden coaccionar per impedir anar a treballar", ha lamentat.

stats