Eleccions regionals
Especials 12/05/2012

Els 'pirates' avancen electoralment a Alemanya

La formació, que ha atret molts seguidors a través de les xarxes socials, podria entrar al Parlament d'un nou land i té bones expectatives per a les federals del 2013

Melissa Eddy (the New York Times)
1 min
Celebració a la seu del Partit Pirata al land de Slesvig-Holstein després d'aconseguir un 8,2% dels vots en les eleccions regionals de diumenge.

Kiel (Alemanya)Tot just difondre's els resultats de les últimes eleccions regionals a Alemanya, el Partit Pirata va posar la cançó que es convertiria en el seu nou himne de campanya. 'We are the champions', de Queen, va ressonar entre tots els militants: les eleccions havien estat un èxit i aquest jove partit aconseguia entrar al tercer Parlament regional en els tres últims comicis.

El 8,2% dels vots aconseguits pels 'pirates' en les eleccions al petit land de Slesvig-Holstein –un estat sobretot rural al nord del país– ha solidificat la presència d'aquest partit en creixement dins de l'escenari polític d'alemanya. Els 'pirates' han sabut atraure, a través del Twitter, els votants que estan cansats d'una burocràcia política desconnectada de la població.

Podeu llegir la resta del reportatge a l'ARA Premium.

stats