Especials 07/09/2012

"Volen que el català no es parli": la Plataforma per la Llengua tapa la boca a l'estàtua a Rafael Casanova

L'organització ha promogut aquesta acció simbòlica, a pocs dies l'11 de Setembre, per denunciar la situació de la llengua catalana

Ara
1 min

BarcelonaL'estàtua de Rafael Casanova, protagonista cada any dels actes de la Diada Nacional de Catalunya, s'ha llevat aquest divendres amb la boca tapada amb un adhesiu amb el text "Volen que el català no es parli". La Plataforma per la Llengua ha promogut aquesta acció simbòlica, a pocs dies l'11 de Setembre, per denunciar la situació de la llengua catalana i protestar pels atacs que rep el català i que, segons creuen, obstaculitzen el procés de normalització.

"En els darrers anys hem vist com s'han intensificat sentències i atacs de tota mena en contra de la llengua catalana. Jutges, autoritats i polítics han dit que el català no pot ser un requisit per ser jutge a Catalunya, que no pot ser la llengua d'acollida, que no pot ser oficial a Europa, que no pot ser la llengua del sistema d'immersió lingüística, que no pot ser un requisit per als professors universitaris, que no pot ser la llengua dels mitjans de comunicació...", denuncia la Plataforma en un comunicat.

stats