ERO a RTVV
Especials 16/07/2012

La policia entra a Canal 9 per acabar amb l'ocupació del plató d'informatius

El programa 'En connexió' tampoc es pot emetre. La plantilla es reunirà aquest dilluns a la tarda per organitzar nous actes de protesta

Efe
2 min
Protesta Canal 9

ValènciaAgents de la policia valenciana han accedit aquest dilluns a la tarda a l'interior del centre de producció de programes de Canal 9, a Burjassot (València), per demanar als empleats que s'havien concentrat al plató d'informatius que el desallotgessin. Segons ha informat la direcció de Radiotelevisió Valenciana (RTVV), la presència policial s'ha requerit per desallotjar el plató i amb la intenció de mantenir l'ordre davant d'una situació de tensió i ànims exaltats.

La vicepresidenta del comitè d'empresa, Salut Alcover, i el portaveu d'Intersindical Valenciana, Jaume Muñoz, han informat que els agents han demanat als treballadors que sortissin del plató amb l'advertència que podrien haver incorregut en responsabilitats penals en impedir l'emissió de l'informatiu 'Notícies 9'. "La policia ens ha preguntat què faríem, però no ho tenim decidit" han explicat els portaveus dels treballadors, i han afegit: "Ens han demanat que cadascú anés al seu lloc de treball, ja que, en cas contrari, podrien intervenir". La conselleria de Governació ha informat que la presència dels agents "forma part del protocol d'actuació", si bé no ha indicat quants agents s'han desplaçat fins a l'edifici i fins a quina hora tenen previst quedar-s'hi.

Protestes dels treballadors

Aquest dilluns a la tarda hi ha prevista una concentració dels treballadors de Canal 9 en què es podrien organitzar noves mobilitzacions. Les protestes s'han originat aquest dilluns al voltant de les 14.00, quan un grup de treballadors ha impedit l'emissió de l'informatiu després d'accedir a la sala de control de l'estudi 3 i al plató, en protesta per l'anunci de l'ERO que afectarà, com a màxim, 1.295 treballadors de RTVV.

Durant uns set minuts, els espectadors han pogut veure en pantalla prop d'un centenar de treballadors al plató d'informatius, mentre alguns dels seus representants han explicat, a través d'un megàfon, que estan disposats a "lluitar" per defensar els seus llocs de treball. Entre crits de "dimissió, dimissió", els representants de la plantilla han llançat crítiques contra la direcció de RTVV –tant l'actual com les anteriors– i el PP. A continuació, l'emissió s'ha tallat i la pantalla s'ha quedat en negre, i minuts després s'ha reprès l'emissió amb un documental.

Les protestes han continuat durant la tarda, i el següent espai en directe, 'En connexió' –que ha començat a les 18.10–, ha tingut moltes dificultats per emetre's, i finalment ha estat cancel·lat. Durant uns minuts, la presentadora ha vist com li era impossible realitzar cap de les connexions en directe que estaven previstes i que constitueixen la base de l'espai. Finalment, la cadena ha optat per tallar-ne l'emissió i substituir-lo per un altre documental.

stats