Ferran Savall és el 'Rar' d’aquest diumenge

El músic, fill de Jordi Savall, protagonitza el primer dominical de l’any

La portada, en pdf

Fill de Jordi Savall i Montserrat Figueras, no hi ha dubte que Ferran Savall du la música a l’ADN. Lluny, però, d’acomodar-se en el prestigi familiar, el Ferran és un apassionat d’innovar, arriscar-se i explorar els límits de les melodies. El 'Rar' li dedica el primer número de l’any i inclou una entrevista on el músic reflexiona sobre inspiració (“M’inspiren la naturalesa i el paisatge, i les relacions i les vivències”), les crítiques (“Quan et dediques a la música i a l’art en general hi estàs molt exposat i això et fa molt vulnerable) i la relació amb el seu pare (“El meu pare i jo som molt diferents però sempre hem tingut molt bona relació. Disfrutem quan fem música plegats i, a vegades, quan no ens entenem amb paraules, ens posem a fer música i tot se suavitza”). 

A banda de l’entrevista, el 'Rar' sobre Ferran Savall inclou els següents temes:

  • Jordi Savall, virtuós de la viola de gamba, ha demostrat que el so dels instruments antics posseeix una bellesa actual. El seu fill Ferran l’ha viscut intensament (“Era la banda sonora de casa nostra”) i també l’ha explorat en les seves composicions. Al 'Rar' li hem demanat que faci una selecció de música antiga i dels instruments que la interpreten. 
  • Nou mesos després de la mort de la seva mare, Montserrat Figueras, Ferran Savall va retirar-se dues setmanes a l’illa tailandesa de Ko Tao. Allà, entre cocoters i platges, va recuperar forces i reconnectar amb la natura. Xavier Moret ens explica com va ser el seu viatge a aquesta illa. 
  • Els Savall són una de les nissagues musicals més importants del nostre país. El talent que traspuen els arbres genealògics d’algunes famílies ens han inspirat unes pàgines on repassem les branques d’algunes nissagues artístiques de renom: dels Coppola als Jackson.

Més continguts de

El + vist

El + comentat