"Així serà l'exèrcit de la Catalunya independent", a la portada d''El Mundo'

A 'El País': "El govern català utilitza l'ambaixador dels EUA a favor del sobiranisme"

Els diaris d'aquest dimecres titulen:

El Mundo: "Així serà l'exèrcit de la Catalunya independent". Segons el diari: "L'Assemblea Nacional Catalana proposa un servei militar voluntari per desenvolupar una 'guerra de guerrilles'"; "Pretén crear una unitat d''operacions encobertes' per alliberar els catalans segrestats a l'estranger"; "Adquiririen vaixells amfibis i corbetes amb plataforma per a helicòpter i reunirien una flota d'embracacions civils". L'informe que cita el diari fa referència a un document elaborat per la sectorial de Defensa de l'ANC que apunta com hauria de ser la divisió naval d'un exèrcit català que pugui "controlar les aigües territorials" després d'una hipotètica independència. La direcció de l'entitat va deixar clar aquest dimarts a la seva web que l'informe no és oficial de l'entitat i que només l'assumeix la sectorial.

I també a la portada: "Ruz diu que Lapuerta va ajudar Bárcenas a buidar la caixa B del PP"; "Els programes de Madina i Sánchez: 'els valors de la República' i plans difusos"; "D'esquena a Europa".

El País: "PP i PSOE deixen per setembre les mesures de regeneració"; "El govern català utilitza l'ambaixador dels EUA a favor del sobiranisme"; "La detenció de Sarozy per abús de poder frustra el seu retorn a la política"; "Hong Kong, al carrer per la democràcia"

La Vanguardia: "PP i PSOE negociaran l'elecció directa d'alcaldes"; "Els populars aspiren a pactar una reforma electoral abans de les municipals del 2015"; "El govern espanyol pensa en un 'premi de majoria' per reparar el desgast del bipartidisme"


El Periódico: "El nou rebut de la llum segueix creant confusió"; "Vlad, una vida envoltada de violència"; "Messi condueix l'Argentina als quarts"; "Israel debat la intensitat de la resposta a la mort dels tres joves"

El Punt Avui: "'No problem'", sobre les paraules de l'ambaixador dels EUA; "Aval per portar el pes del PSC"; "Sarkozy, detingut per trafic d'influències"; "Optimisme del comerç en l'inici de les rebaixes"

La Razón: "Espanya, amb Israel"; "Commoció en l'enterrament dels tres joves assassinats per Hamàs". "Els socis de Mas dissenyen una Marina de la 'nació catalana' per entrar a l'OTAN"


Abc: "La justícia acorrala a Sarkozy"; "Alcaldes de les primeres ciutats donen suport a l'elecció directa"; "La fermesa espanyola amb Gibraltar irrita el Parlament britànic"

ARA: "¿La fi de Sarkozy?"; "Société Générale irromp en la pugna per comprar CatalunyaCaixa"

El + vist

El + comentat