Atletisme
Especials 14/01/2013

Stephen Kiprotich serà la gran atracció de La Mitja Marató de Granollers

La prova, que ha superat els 12.000 inscrits, servirà per recaptar diners per a la investigació del càncer infantil a l'Hospital Sant Joan de Déu

àlex Gozalbo
2 min
Stephen Kiprotich, guanyador de la marató olímpica

GranollersStephen Kiprotich, campió de la marató als Jocs Olímpics de Londres, serà la gran atracció de La Mitja Marató de Granollers, que aquest dilluns ha sigut presentada. La prova, que ha superat els 12.000 inscrits, comptarà amb tres atletes que també van participar a la cita olímpica: Carles Castillejo, actual campió de la cursa, Nacho Cáceres i Vanesa Veiga.

A la llista d'atletes d'elit també hi ha noms com Jaume Leiva, David Maru o Milton Rotich. L'objectiu dels organitzadors era comptar amb Tiki Gelana, però la guanyadora de la prova femenina als Jocs Olímpics de Londres va declinar la proposta ja que no està en la condició física necessària per competir.

Els alcaldes de les localitats per les quals passa la prova i els principals patrocinadors han presentat aquest dilluns el recorregut, que és el mateix de la passada edició. "La Mitja no és tan sols esport sinó que és alguna cosa més; un espai de convivència i de solidaritat que ens explica com a territori", ha dit Josep Mayoral, alcalde de Granollers.

La Mitja Marató de Granollers del 3 de febrer serà, per segon any consecutiu, una cursa solidària contra el càncer. Si l'any passat la Mitja va servir per recordar el Toti, que va morir d'aquesta malaltia, i per sensibilitzar i recaptar fons, enguany la iniciativa se centra en la Maria, una nena que va morir de càncer infantil. La Mitja Marató servirà per recaptar diners per a la investigació en aquest àmbit a l'Hospital Sant Joan de Déu.

L'ARA col·labora amb la iniciativa oferint 100 inscripcions solidàries per córrer la Mitja i 300 per córrer el Quart. Qui no pugui córrer o ja s'hi hagi inscrit pot comprar el mocador solidari, la recaptació del qual va destinada íntegrament a la investigació.

stats