Itàlia
Especials 27/05/2012

El president de Ferrari desafia Berlusconi

Berlusconi vol reformar el sistema per poder ser president. L'ex primer ministre juga a dues bandes, entre el Poble de la Llibertat i una llista cívica. I l'empresari de Ferrari, Montezemolo, vol crear un partit rival.

Sandra Buxaderas
1 min
El delfí de Berlusconi, Angelino Alfano, en un lapsus es va adreçar a l'ex primer ministre com a "president de la República". / FILIPPO MONTEFORTE / AFP

RomaEl principal partit de la dreta a Itàlia, el Poble de la Llibertat (Pdl) de l'ex primer ministre Silvio Berlusconi, viu una crisi de nervis. Els nefastos resultats en les eleccions municipals del 7 de maig han refermat la por de patir una patacada en els comicis generals de l'any que ve. A això s'hi afegeix que Berlusconi, segons algunes indiscrecions periodístiques, està jugant una partida a dues bandes per sobreviure políticament i recuperar-se del cop patit al novembre quan, pressionat per la greu crisi del deute públic, va haver de cedir el poder a un govern del tecnòcrata Mario Monti.

D'una banda, el magnat estaria intentant valer-se del Pdl per canviar la Constitució i aprovar un nou sistema polític que li faciliti convertir-se un dia en president de la República. I, de l'altra, estaria confeccionant en secret un pla per presentar-se en solitari a les eleccions del 2013.

Podeu llegir la resta de l'article a l'ARA Premium.

stats