Especials 10/09/2013

El temps de la Via Catalana: tarda insegura als trams centrals

La pluja no es farà protagonista de la cadena humana, però es podrien escapar xàfecs aïllats, sobretot al Maresme i a la Selva

Miquel Bernis
2 min
Un assaig de la Via Catalana a Girona / DAVID BORRAT

BarcelonaFins aquest dimecres, dia rere dia anirem actualitzant la previsió del temps per la Diada i, sobretot, de cara a la tarda de l'Onze de Setembre.

Els últims mapes del temps han fet canviar poc l'escenari, o en tot cas han reduït una mica les possibilitats de pluja durant la Diada. Aquest dimarts a la tarda hi haurà tempestes fortes al nord-est, però el matí de l'Onze de Setembre ja només persistirà el risc d'alguna gotellada a la Costa Central, fenòmens aïllats.

A la tarda es mantindrà la possibilitat que algun ruixat curt pugui sorprendre en els trams situats entre el Penedès i el Gironès. En cap cas plourà en tots aquests sectors, però probablement sí que ho farà en algun d'aquests sectors encara que sigui durant poca estona. Els trams del Maresme i de la Selva tenen algnues possibilitats més que la resta de rebre algun xàfec puntual.

Altres elements a destacar del temps de la tarda de la Diada són la tramuntana que hi haurà al nord, en alguns trams de l'Alt Empordà el vent bufarà amb ratxes moderades de 30/40 km/h. Al sud el mestral es deixarà sentir al matí, però és probable que a la tarda ja hagi perdut força.

La tarda de l'Onze de Setembre s'entreveu agradablement càlida al sud, amb temperatures d'entre 25 i 28 graus, però als trams centrals i del nord és probable que la màniga llarga faci falta fins i tot a les 5 de la tarda, molts termòmetres rondaran a aquella hora entre els 21 i els 24 graus. Al nord el vent refredarà més l'ambient, i en general cal pensar que la sensació tèrmica serà fins i tot una mica més baixa que la del cap de setmana.

A www.ara.cat/meteo hi trobareu una previsió més detallada municipi a municipi.

stats