MÓN
Especials 21/03/2012

Romney també guanya a Illinois i consolida la seva candidatura republicana

L'exgovernador de Massachusetts ha superat l'ultraconservador Santorum per dotze punts

Efe
1 min
El precandidat republicà i exgovernador de Massachusetts Mitt Romney lidera la cursa per la candidatura presidencial republicana

WashingtonL'exgovernador de Massachusetts Mitt Romney ha guanyat amb comoditat les primàries republicanes d'Illinois. És la segona gran victòria d'aquesta setmana després de Puerto Rico, èxits que consoliden la seva candidatura.

Romney confirma la seva condició de favorit en la cursa per enfrontar-se al president Barack Obama en els comicis presidencials de novembre. Amb tot, l'exgovernador continua sense desfer-se dels seus perseguidors.

Romney ha aconseguit el 46,7% dels vots, mentre que el seu rival immediat, l'exsenador de Pennsilvània Rick Santorum, ha quedat en segon lloc amb el 35%.

Romney ha promès que retornarà als EUA el "somni americà", un somni, segons ell, arrabassat al país des que Barack Obama va aconseguir la presidència a principis del 2009.

Davant els seus seguidors, reunits a Schaumburg (Illinois), Romney ha fet una crida a tot el país i ha convidat els ciutadans nord-americans a unir-se a la seva causa.

"Unim-nos, junts demostrarem que els millors dies d'Amèrica encara han d'arribar", ha dit des de la tribuna, acompanyat de la seva dona.

Tot i la derrota, l'ultraconservador Santorum ha animat els seguidors que han acudit a la seva seu de Pennsilvània que segueixin en la lluita.

stats