SÍRIA
Especials 18/04/2011

Una protesta a Síria acaba amb almenys 14 morts

Persisteixen les protestes contra el goven d'Al-Assad i la dura repressió de les forces de seguretat als manifestants, segons Al-Jazira

Agències
1 min
Crits de suport a la revolta síria a Amman, Jordània / REUTERS

El Caire / AmmanAlmenys 14 persones han mort durant les últimes hores a prop de la ciutat síria d'Homs durant una protestes de l'oposició un xoc armat entre desconeguts i forces de seguretat, segons ha informat avui la cadena qatariana per satèl·lit Al-Jazira.

El canal no ha donat detalls sobre la identitat de les víctimes. Els testimonis donen versions ben diferents els uns dels altres, cosa que explicaria que el nombre de morts sigui inexacte.

Segons les organitzacions consultades per Reuters hi hauria 8 morts, i segons les consultades per France Press, 7. En definitiva, unes xifres que mostren que la dura lluita entre manifestants prodemòcrates i les forces de seguretat del règim persisteix tot i el compromís del president Baixar al-Assad d'anul·lar la llei d'emergència, vigent des de fa 48 anys.

Els disturbis es va registrar durant la matinada passada a Talbisa, a prop de la ciutat d'Homs, al nord de Damasc i fronterera amb el Líban, on avui hi havia molta tensió als carrers, segons Al-Jazira.

Fonts del ministeri de l'Interior han dit que un grup armat desconegut ha matat quatre civils. D'altra banda, l'agència oficial síria, SANA, ha confirmat que un policia ha mort i 11 més han resultat ferits després que un grup de franctiradors disparés anit a Talbisa contra agents de la policia des d'edificis situats a prop d'una autopista.

La cadena qatariana, citant a fonts de l'oposició, ha assegurat que hi ha mig centenar de ferits i que alguns d'ells refusen anar als hospitals per por de més detencions i tortures.

El balanç de víctimes des de l'inici de les protestes, a mitjans de març, ja supera les 200.

stats