Publicitat
Publicitat

Un de cada quatre fumadors ha trencat la seva relació sentimental per culpa del tabac

Una enquesta mostra que el 12% dels fumadors ha evitat trobar-se amb familiars en un moment determinat perquè sabia que no podria fumar

Un 25 per cent dels fumadors del conjunt de l'Estat confessa haver trencat una relació sentimental per no voler deixar el tabac i el 36 per cent reconeix haver abandonat alguna vegada casa seva a la nit per comprar cigarrets . Aquests són algunes de les dades d'una enquesta desenvolupada per Ipsos MORI , amb la col·laboració de la companyia biomèdica Pfizer , en 16 països europeus , amb una mostra de 1.000 fumadors espanyols .

Segons l'estudi , el 66 per cent dels enquestats ha intentat deixar de fumar com a mínim un cop i la mitjana se situa en els tres intents . El mètode principal utilitzat en aquests intents ha estat el de la força de voluntat , en un 55 per cent dels casos .

L'enquesta constata la influència del tabaquisme sobre les relacions personals , familiars i socials , de manera que el 14 per cent reconeix haver mentit a familiars i amics pel que fa a la seva addicció al tabac . A més , un 12 per cent assegura haver evitat trobar-se amb familiars en un moment determinat perquè sabia que no podria fumar .

El 46 per cent dels consultats confessa haver estat al carrer quan plou o neva per fumar i el 26 per cent admet que no respecta la regulació actual i fuma en zones reservades per a no fumadors .
Per als qui desitgen abandonar l'hàbit del tabac , Pfizer ha llançat la pàgina web www.dejadefumarconayuda.es , que permetrà al fumador traçar el seu propi pla i fixar objectius a curt , mitjà i llarg termini .


Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT