Contingut patrocinat
Especials 14/12/2022

Quines oportunitats d'inversió preveuen els experts per al 2023?

Banc Sabadell albira un principi de 2023 favorable per als productes vinculats a la renda fixa. Davant d’aquest horitzó, l’aliança estratègica de l’entitat bancària catalana amb el grup francès Amundi ha permés seguir ampliant l’oferta de fons d’inversió amb productes atractius per a tots els perfils de risc

3 min
Oficines a Sant Cugat del Banc Sabadell

El 2023 serà un bon any per als inversors d’un perfil més conservador. Si més no, així ho preveu Banc Sabadell. “El fort increment de la inflació va obligar els bancs centrals a normalitzar els tipus d’interès més de pressa del que havien previst en un primer moment –contextualitza el seu equip d’experts–. El resultat és que, per primera vegada des de 2016, s’ha obert la possibilitat d’oferir productes d’inversió amb possibles rendibilitats atractives per als clients més conservadors”, concreten. 

Fons garantits per als inversors més conservadors 

Entre tots els actius, Banc Sabadell situa la renda fixa com l’actiu que ofereix unes millors perspectives de rendibilitat ponderada pel risc en la primera meitat del 2023. Precisament, aprofitant aquestes oportunitats, Banc Sabadell ha centrat els seus esforços a oferir fons garantits des del setembre. Però, què són aquest tipus de fons? Es tracta d’uns productes d’inversió que asseguren la devolució total de la inversió inicial a la data de venciment amb liquiditat total i amb la possibilitat de fer retirades parcials o totals abans del venciment sense comissions cada trimestre. Això fa que siguin productes molt atractius per als inversors més conservadors que opten per no assumir riscos. Fa pocs mesos, l’entitat va llançar amb èxit un primer fons garantit, anomenat Sabadell Garantia Fixa 18. En aquest cas, era un fons garantit de rendiment fix que buscava oferir una rendibilitat fixa de l’1,25% TAE a 3 anys i 5 mesos i que ha tingut una excel·lent acceptació. A finals de novembre, l’entitat va posar en comercialització el nou fons Sabadell Garantia Fixa 19, que ofereix una TAE de l'1,45% amb venciment a gener del 2024. 

Altres alternatives per aprofitar les bones perspectives de la renda fixa  

“El fort increment dels tipus d’interès ha provocat que la rendibilitat de la renda fixa europea el 2022 hagi estat la pitjor des de 1948” –aclareixen els seus experts–. Els tipus dibuixen un escenari de desacceleració de l’activitat econòmica i de sostre en la inflació”, apunten. També llancen un advertiment per als inversors. “Malgrat que el nivell assolit pels tipus d’interès pot semblar atractiu, en un mercat tan complex com el de la renda fixa és imprescindible una rigorosa gestió del risc de crèdit”, aconsellen. És per això que veuen com una "bona elecció" els fons de rendibilitat objectiva amb una data de venciment fixa, que ofereixen una rendibilitat superior a costa de no disposar de garantia a venciment, sempre que la gestió vagi de bracet de professionals amb una llarga experiència”. En aquest sentit, l’entitat bancària va iniciar la comercialització a finals de novembre d’un fons de rendibilitat objectiu Amundi Buy & Watch 02/28, un fons de renda fixa privada d’alta qualitat creditícia (ràting Investment Grade) amb venciment a cinc anys (2028). 

Gràcies a l’acord amb Amundi, Banc Sabadell ha iniciat la comercialització de productes innovadors dins del mercat espanyol com la gamma Consolida. Es tracta d’un ventall de fons multiactius amb garantia parcial del capital del 94%, el 90% i el 85%, respectivament. “La seva filosofia d’inversió permet posicionar les inversions en els actius i mercats que tenen una millor expectativa –concreten–. És un producte ideal per a l’inversor conservador que desitgi obtenir una mica més de rendibilitat que en un producte 100% garantit”, expliquen.

 Fons temàtics 

Un complement ideal de qualsevol cartera són els fons temàtics. En aquest cas, es tracta de fons de renda variable centrats a rendibilitzar la inversió en tendències estructurals, com l’economia sostenible, la disrupció tecnològica, l’envelliment de la població, l’alimentació o les noves energies com l’hidrogen, entre d’altres. Aquest any la gestora ha ampliat la seva gamma de fons temàtics amb Sabadell Economia MedicalTech, centrat en el progrés mèdic i científic, que s’ha afegit a productes similars com Sabadell Economia Digital o Sabadell Economia Verda aprofitant les capacitats que ofereix una entitat com Amundi, que té gestores únicament i exclusivament especialitzades en aquest tipus d’inversions. 

Compromesos amb la sostenibilitat 

Banc Sabadell i Amundi estan fermament compromesos amb la sostenibilitat. És per això que treballen per garantir que tots els fons que ofereixen compten amb els estàndards més exigents en matèria de sostenibilitat. Així, durant aquest any s’han continuat adaptant els principals fons d’inversió, com el Sabadell Rendiment o la gamma InverSabadell o la gamma de Fons Perfilats, a l’article 8 de la normativa europea Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR), que reconeix els fons que promouen característiques socials i mediambientals.

stats