CRISI DEL DEUTE
Especials 20/05/2012

Rajoy: "El senyor Hollande no sap com estan els bancs espanyols"

El president espanyol es pregunta com és que el seu homòleg francès sap l'estat de la banca espanyola. "Si ho ha dit és perquè té dades que la resta no tenim", apunta

Efe
1 min
Mariano Rajoy és aquest diumenge a la cimera de l'OTAN a Chicago. EFE

ChicagoEl president espanyol, Mariano Rajoy, ha posat en dubte aquesta matinada de diumenge que el president francès aconsellés a la banca espanyola de recórrer als fons europeus: "No crec que el senyor Hollande hagi dit això, perquè, lògicament, el senyor Hollande no sap com estan els bancs espanyols", ha apuntat.

En declaracions als periodistes en arribar a Chicago per participar en la cimera de l'OTAN, Rajoy ha fet referència així a les paraules del president francès, que la matinada de dissabte va considerar "desitjable" la recapitalització de la banca espanyola i va assenyalar que "segurament seria necessari que es fes amb els mecanismes de la solidaritat europeus".

Rajoy ha assenyalat que no creu que les entitats financeres espanyoles necessitin recórrer a Europa, i ha assegurat que no entén les paraules d'Hollande: "Si ho ha dit és perquè té dades que la resta no tenim".

El govern espanyol, ha recordat, compta en aquests moments només amb la valoració del Banc d'Espanya i ha encarregat dues avaluacions externes per conèixer quina és "exactament" la situació dels bancs.

Primera reunió a l'Elisi, dimecres

Rajoy coincidirà per primera vegada amb el nou president francès a la cimera de l'OTAN a Chicago, però tots dos han concertat ja la primera entrevista bilateral per a aquest dimecres a París. Dinaran junts abans de viatjar a Brussel·les per participar a la reunió extraordinària dels 27 socis europeus convocada a la tarda.

stats